28 / 04 / 2024

Gayrimenkul davası ne kadar sürer

Gayrimenkul davası ne kadar sürer

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, Gayrimenkul Hukuku veya diğer tüm hukuk alanlarında idari işlemlerle ilgili kanunlarda yer alan özel süreleri kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz bu davayı 5 yıl dolmadan açabilir!

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, pek çok kişi de kira uyarlama davasının ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Tenkis nedir? Tenkis davası ne demek?

Tenkis, hukuki bir terim olup miras hukukunda sıklıkla kullanılır. Bu nedenle tenkis davası, miras hukukunda başvurulan hukuki süreçlerden birini ifade eder. Peki tenkis nedir, tenkis davası süreci nasıl işler ve tenkis davası kimler tarafından açılabilir? İşte tenkis ile ilgili ayrıntılar...

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Babadan kalan miras nasıl paylaşılır? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürmektedir?

Miras konusunda aydınlatılmasının istendiği bazı hususlar vardır. Bundan dolayı da mirasçılar pek çok soru yöneltmektedir. İşte o sorulardan bazıları!

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir?

Kira tespit davası hem kiracı hem de gayrimenkul sahibini ilgilendiren bir dava olarak ön plana çıkıyor. Peki, Kira tespit davası ne zaman açılabilir? Kira tespit davası şartları nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira tespit davası ne kadar sürer?

Gayrimenkul piyasasında yaşanan kriz ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların mahkemelere taşınmasına neden oluyor. Peki, kira tespit davası nedir? Kira tespit davası ne kadar sürer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira tespit davası ne zaman açılır? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kira tespit davası, kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edildiği bir davadır. Bu dava uygulamada genellikle kira artış davası olarak bilinmektedir. Peki, Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte tüm detaylar..

Ecrimisil davası ne kadar sürer?

Ecrimisil davası, bir kimsenin bir taşınmazı haksız yere kullanması nedeni ile açılır. Bu davayı açanlar ne kadarlık bir süre zarfında sonuçlanacağını merak ediyor. Peki, ecrimisil davası ne kadar sürer?

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira tespit davasının şartları nelerdir?

Kira tespit davası, kira bedelinin günün şartlarına uyarlanması için açılırken, bu davayı açabilmek için belirli zaman ve koşullar belirlenmiştir. Peki, kira tespit davası ne zaman açılır, şartları nelerdir? İşte, kira tespit davası hakkında bilinmesi gerekenler…

Dr. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı!

Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım'ın gayrimenkul davasında sular durulmuyor. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı.

Gayrimenkul davası ne kadar sürer Haberi

Gayrimenkul davası ne kadar sürer

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, Gayrimenkul Hukuku veya diğer tüm hukuk alanlarında idari işlemlerle ilgili kanunlarda yer alan özel süreleri kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Gayrimenkul Hukuku veya diğer tüm hukuk alanlarında idari işlemlerle ilgili kanunlarda yer alan özel süreler olmadıkça idarenin cevap verme süresi genel olarak  60 gündü. Yani siz belediyeye, tapuya, bakanlık veya il müdürlüklerine başvurduğunuzda idare vermiş olduğunuz dilekçeye yönelik hemen cevap verebileceği gibi hiç cevap vermeyebilir. Bu noktada idare hukukunun temel prensibi olan vatandaşın sonsuz sürede beklemesi diye bir durum olamayacağı için de zımni red kavramı getirilmiştir. Buna göre siz idareye bir başvuruda bulundunuz, itiraz ettiniz ve idare size eskiden 60 gün içerisinde hiç cevap vermediği takdirde başvurunuzdan itibaren 60.günün sonunda dilekçenizdeki...