30 / 04 / 2024

Gayrimenkul değerleme uzmanlığını kimler yapabilir

Gayrimenkul değerleme uzmanlığını kimler yapabilir

Gayrimenkul değerleme uzmanları neler yapar? Kimler gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir? İşte gayrimenkul değerleme uzmanlığı mesleğinin iş tanımı ve bu işe yapabilecek olan kişiler bu haberde...

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ne iş yapar?

Günümüzde en çok merak edilen mesleklerin başında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı geliyor. Bu mesleği yapmayı düşünen vatandaşlar Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ne Yapar? İşte detaylar...

Servet GYO'nun revize edilen gayrimenkul değerleme raporları!

Servet GYO, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 29 Mayıs 2020 tarih 12233903-340.15E.5436 sayılı yazısına istinaden hazırlanan revize gayrimenkul değerleme raporlarını yayınladı. 

Reysaş GYO 2020 yılı için gayrimenkul değerleme şirketlerini seçti!

Reysaş GYO, portföyündeki varlıkların değerlemesini yapması için "Net Kurumsal Değerleme"yi, değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti alınacak şirketler olarak da "Net Kurumsal Değerleme" ile "Vakıf Gayrimenkul Değerleme" firmalarını seçti.

Gayrimenkul değerleme uzmanlarının imar dosyalarını inceleme işlerine erteleme!

Beşiktaş Belediyesi'nden gayrimenkul değerleme uzmanlarının imar dosyalarını inceleme işlerine erteleme yapıldı. İmar işlem dosyalarının inceleme tarihi 6 Nisan'a kadar ertelendi...

Raporlu gayrimenkul değerleme uzmanı tazminatsız kovuldu!

İş Mahkemesi, Bodrum’a, Kartalkaya’ya tatile giden gayrimenkul değerleme uzmanının tazminatsız işten çıkarılmasını haklı bulsu.

Gayrimenkul değerleme uzmanları lisanslaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Zuhal Balsarı Keskin, Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı verilen gayrimenkul değerleme uzmanının görevlerini anlattı.

Servet GYO 6 gayrimenkulün 2017 değerleme raporlarını yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Servet GYO 6 gayrimenkulünün 2017 değerleme raporlarını yayınladı. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme 15. kuruluş yıl dönümünü kutladı!

Değerleme ve danışmanlık alanında gayrimenkul sektörünün referans noktası olmak hedefiyle faaliyet gösteren TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., 15’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

Maslak 1453'ün gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın arsası üzerinde Ağaoğlu İnşaat tarafından inşa edilen Maslak 1453 projesinin gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı.

Kuyumcukent Gayrimenkul stokların değerleme raporlarını yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent Gayrimenkul stokların değerleme raporlarını yayınladı.

Kuyumcukent Gayrimenkul değerleme raporlarını yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent Gayrimenkul değerleme raporlarını yayınladı.

Edip Gayrimenkul değerleme raporlarını yayınladı!

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Edip Gayrimenkul değerleme raporlarını yayınladı.

Gayrimenkul değerleme uzmanlığını kimler yapabilir Haberi

Gayrimenkul değerleme uzmanlığını kimler yapabilir

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı!

Uluslararası Değerleme Standartları'na (UDES) göre tanım da şu şekildedir: Gayrimenkul Değerleme Uzmanları, Varlık Değerleme Uzmanları,Değerleme Uzmanları, değerleme yapmak ve sonuçlarını raporlamayı iktisadi bir faaliyet olarak yürüten özel bir meslek grubudur. 


Meslek erbabı olan değerleme uzmanları oldukça zor eğitim, öğretim ve ehliyet testlerinden geçmek ve becerilerini göstermek durumundadır. Ayrıca bu kişiler, Çalışma İlkeleri (ahlaki ilkeler ve yetkinlik) ve mesleki faaliyet standartlarına riayet etmeli, bunları muhafaza etmeli ve Genel Kabul Görmüş Değerleme İlkelerine uymalıdırlar.


Gayrimenkul değerleme uzmanlığı kısaca; konut, bina, arsa, arazi gibi gayrimenkul kıymetlerin değerini tespit etme işine deniyor. 


Gayrimenkul değerleme uzmanlığı işini yapanlar gayrimenkul alım-satım işlemleri kapsamında, ipoteğe dayalı kredi işlemlerinde değer tespiti yaparlar. Ayrıca gayrimenkullerle ilgili davalarda bilirkişi olarak ayrimenkul değerleme uzmanlarının görüşlerine başvuruluyor. 


Bu mesleği yapacak olan kişilerin finans...