07 / 07 / 2024

Gayrimenkul Eksperleri Derneği

Gayrimenkul Eksperleri Derneği

Mersin'de proje ile tapudaki numaralandırmanın farklı olması sebebi ile bina sakinlerinden bazılarının uzun yıllardır satın aldıkları evde değil komşusuna ait dairede yaşadığı ortaya çıktı...

Emlak Kulübü Derneği kuruldu!

Emlak sektöründe mesleki anlamda faaliyet gösteren, gayrimenkul sektörüne  inanan ve içinde yer alan bütün paydaşları buluşturmak için yola çıkan “Emlak Kulübü Derneği “ resmen kuruldu.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği sektörün nabzını tutmaya devam ediyor!

2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü STK'ları arasında yer alan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 

Emlak Konut'tan Zonguldak Cami Yaptırma Derneği'ne 5 milyon TL bağış!    

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 5 milyon TL bağış yapıldı...

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 10 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 10 milyon TL bağış yaptı...

Gayrimenkul satışlarında ve kira gelirlerindeki 3 değişiklik!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz gayrimenkul satışlarında ve kira gelirlerindeki vergi oranlarındaki değişikliğini kaleme aldı.

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 12.5 bin TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 12 bin 500 TL bağış yaptı.

Emlak Konut GYO'dan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 8 milyon TL bağış yaptı.

Gayrimenkul Hukuku Derneği 11 Mart'ta seminer verecek!

Gayrimenkul Hukuku Derneği 11 Mart günü 14:00- 17:00 saatlerinde The Bostancı Hotel’de “Gayrimenkul Değerlemede İmar Mevzuatı, Tanımlar, Süreçler, 6306 Sayılı Yasa Kapsamında Şerefiyelendirme ve Değer Tespiti” semineri düzenlenecektir.

Gayrimenkul sektörü için mülkler ekonomiye kazandırılmalı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz ülkemizde hep geliştiği belirtilen gayrimenkul sektörünün arsa geliştirme ihtiyacına cevap verecek olan mülklerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği kuruldu!

Ankara Gayrimenkul Müşavirleri Derneği, Avrupa standartlarını yakalamayı, yatırımcılara ve sektörün uzmanlarına, güvenli ve kaliteli hizmet standartları getirmeyi, gayrimenkul sektörüne kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyor.

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği yurt dışı fuarlarına katılacak!

Anadolu yakasının geçmişi 60 yıla dayanan inşaat müteahhitleri tarafından kurulan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİD), yurt dışmdaki gayrimenkul fuarlarına katılma kararı aldı.

Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı'ndan ev alacaklara uyarı!

KEPEZ Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, ev alacak vatandaşa, "Gayrimenkul satın alınırken, uzun vade, cazip fiyat ve kampanyaların yanı sıra. projeyi yapan firmanın iyi araştırılması gerekir" uyarısı yaptı.

Tacettin Özden yeniden Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı oldu!

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (KODER) genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Olağan genel kurul sonucu Korumar Otel Genel Müdürü ve Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden yeniden başkanlığa seçildi.

Gayrimenkul Eksperleri Derneği Haberi

Gayrimenkul Eksperleri Derneği

Mersin'de, bazı ilçelerde inşa edilen konutlarda, proje ile tapu kayıtlarındaki numaralandırmanın farklı olması nedeniyle bina sakinlerinden bir bölümünün satın aldıkları evde değil komşusuna ait dairede yaşadığı ortaya çıktı. Oturdukları evleri satışa çıkaran vatandaşlar, talipliler banka kredisi kullanamayınca dairelerini ederinin altına vermek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansı'ndan Mustafa Güngör'ün haberine göre; Kentte yaşayan emekli öğretmen Ali Kayhan ve doğal gaz işi ile uğraşan Nadir Yılmaz, uzun yıllar önce peşin satın aldıkları ve tapuları ellerinde olan evlerini satmaya karar verdi.

Alıcıların kredi için yaptığı başvuru üzerine yapılan ekspertiz incelemesinde, satışı çıkardıkları konutlarının resmi kayıtlara göre başkalarının üzerine olduğunu öğrenen vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Yapılan inceleme sonucu bina projelerinde dairelere farklı numaralandırma yapıldığı, bu nedenle tapuların aynı binadaki bir diğer kişinin dairesi ya da başka...