06 / 05 / 2024

gayrimenkul ekspertiz belgesi nasıl alınır

gayrimenkul ekspertiz belgesi nasıl alınır

Ekspertiz belgesi nasıl alınır?: Gayrimenkul değerleme lisansı alabilmek için öncelikle dört yıllık bir üniversite mezunu olma şartı aranıyor. Gayrimenkul değerleme uzmanı olarak üç yıllık tecrübe de aranıyor...

Kaptanlar Gayrimenkul Ekspertiz Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaptanlar Gayrimenkul Ekspertiz Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Emrah Kaptan tarafından kuruldu.

Kafkas Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Kafkas Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Şehidoğlu tarafından kuruldu.

Ateş Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Ateş Ekspertiz Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedel iile Erman Ateş tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğunu belirtti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı...

Gayrimenkul ekspertiz raporuna hukuki bakış açısı!

Bir taşınmazın gerçek değerinin belirlenmesi amacı ile bağımsız ve tarafsız olarak değerleme işlemine tabi tutulması gayrimenkul ekspertiz raporuyla sağlanıyor. 

Gayrimenkul ekspertiz raporu hakkında merak edilenler!

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporuyla ilgili merak edilenleri anlattı...

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Halk Varlık Kiralama'nın 2 milyar TL'lik 5.Tertip İhraç Belgesi!

Halk Varlık Kiralama'nın Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin fon kullanıcısı/kaynak kuruluş olduğu kira sertifikası (sukuk) ihracına ilişkin Kurulca onaylanan 5.Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Megapol Danışmanlık Gayrimenkul Ekspertiz Limited Şirketi kuruldu!

Megapol Danışmanlık Gayrimenkul Ekspertiz Limited Şirketi bugün Ataköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kara tarafından kuruldu.

Ergüven Gayrimenkul Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ergüven Gayrimenkul Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ergüven Sarıca tarafından kuruldu.

24 Gayrimenkul güncel ihraç belgesi 2019!

24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ 7 Kasım 2019 tarihinde yayınlamış olduğu ihraç belgesine istinaden güncel ihraç belgesini yayınladı. 

Hakan Özelmacıklı: Enerji Kimlik Belgesi'nde süre uzatılmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Binalarımızın yüzde 5’inde enerji kimlik belgesi var. Eğer süre uzatması olmaz ise gayrimenkul piyasası kilitlenir, alım-satım ve kiralama işlemleri yapılamaz'' şeklinde konuştu.

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.

gayrimenkul ekspertiz belgesi nasıl alınır Haberi

gayrimenkul ekspertiz belgesi nasıl alınır


Ekspertiz belgesi nasıl alınır?


Ekspertiz belgesi nasıl alınır? sorusunun cevabına geçmeden önce dilerseniz gayrimenkul ekspertizi nedir? in anlamına değinelim:


Gayrimenkul ekspertizi, bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin ya da gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerleme günündeki olası değerinin bağımsız, tarafsız ve objektif ölçütlere ve verilere dayanarak belirlenmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Örneğin, bankaların ev alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı değerlemeler dikkate alınıyor.


Gayrimenkul ekspertiz belgesi nasıl alınır?


Konut değerleme veya gayrimenkul değerleme lisansı alabilmeniz için öncelikle dört yıllık bir üniversiteden mezun olmanız gerekiyor. Bu konuyla ilgili Sermaye Piyasası Kurulu'nun resmi internet sitesinden lisanslama sınavları bölümünden sınavlar, başvurularda izlenecek yol, verilmesi gerekli dersler, sınav tarihleri gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Konut değerleme uzmanı olarak lisans belgenizi alabilmeniz için bir yıl, gayrimenkul değerleme uzmanı olarak lisans belgesini...