19 / 05 / 2024

Gayrimenkul hissedarlarını öğrenme

Gayrimenkul hissedarlarını öğrenme

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, hissedarı olduğu gayrimenkulün hissedarlarını öğrenmek için tapuya başvurduğunu belirten okuyucu kimlerle ortak olduğunu öğrenemediğini aktardı. Okuyucu bunun bir yolu olup olmadığını sordu. 

Gayrimenkul, hanehalklarının önemli bir yatırım aracı: Yüksek birikimde en çok gayrimenkul tercih ediliyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü köşesinde gayrimenkulün hanehalkı açısından önemi ve değerleme konusunu kaleme aldı. Yapılan bir araştırmaya göre, gayrimenkul, hanehalklarının önemli bir yatırım aracı. İşte ayrıntılar...

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı kaç aydır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in merak edilen konuyla ilgili o yazısı...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

GİSP 'METAVERSE ve Gayrimenkul' konularını masaya yatırdı!

GİSP gündemde merak uyandıran “METAVERSE ve Gayrimenkul” konularını gerçekleştirdikleri toplantıda değerlendirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü gayrimenkul fiyatlarını uçurdu!

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını uçurdu. Çanakkale'de senelik değer artışı konutlar için yüzde 32, arsalar için yüzde 38, araziler için ise yüzde 37 olarak gerçekleşti.

Gayrimenkul hissedarları nasıl öğrenilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, hissedarı olduğu gayrimenkulün hissedarlarını öğrenmek için tapuya başvurduğunu belirten okuyucu kimlerle ortak olduğunu öğrenemediğini aktardı. Okuyucu bunun bir yolu olup olmadığını sordu. 

ABD'de ticari gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası (Fed), şirket ofislerine olan talepte düşüş yaratabilecek olan koronavirüs salgınının, hastalıktan sonra ticari gayrimenkul piyasasının kırılgan bir hale gelebileceğini belirtti.

Gayrimenkul hissedarlarını öğrenme Haberi

Gayrimenkul hissedarlarını öğrenme

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, hissedarı olduğu gayrimenkulün hissedarlarını öğrenmek için tapuya başvurduğunu belirten okuyucu ‘Kayıt boş, taraflar davalı’ dendiğini ve kendisini mahkemeye yönlendirdiklerini aktardı. Mahkemenin 'O dosyalar sele maruz kaldı’ dediğini ifade eden okuyucu, kimlerle ortak olduğunu öğrenemediğini aktardı ve bunun bir yolu olup olmadığını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Bu durumda doğrudan doğruya ‘Şu yola başvurursanız mutlaka sonuç alırsınız’ demek mümkün değil. Tapu kaydı olan bir gayrimenkulün tapu kütüğünde mutlaka malikleri belirli. Maliki belirlenmemiş gayrimenkul olması mümkün değil. Zira günümüzde Türkiye'deki kadastro çalışmaları büyük çapta bitirildi. Okuyucuya bildirilen ada, pafta ve parsel numaraları bulunuyor. Yani sözünü ettiği gayrimenkul kadastro görmüş, parsel numarasına da sahip. 

Dolayısıyla maliki kayıtlarda bulunuyor. Ardından mahkemedeki durum; dosya olarak esasa kaydedilmiş...