04 / 05 / 2024

gayrimenkul İktisap tarihi nedir

gayrimenkul İktisap tarihi nedir

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenen değer artış kazancı vergisinde gayrimenkul iktisap tarihi nedir? Gayrimenkul iktisap tarihi nasıl belirlenir?

İktisap tarihi hangisidir?

İktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde gayrimenkullerin elden çıkarılması durumunda değer artış vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, iktisap tarihi hangisidir? Vergilendirmede iktisap tarihi nasıl tespit edilir?

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

AND Gayrimenkul'den tarihi konut kampanyasına destek!

AND Gayrimenkul'den tarihi konut kampanyasına ANd Pastale projesi ile destek veriyor. Kampanya kapsamında projede yüzde 10 indirim yapılıyor...

ÖİB'in satışa sunduğu 6 gayrimenkulün ihale tarihi ertelendi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya, Elazığ, İzmir, Karaman, Muğla ve Şanlıurfa'da yer alan 6 gayrimenkul için son teklif verme tarihi 4 Ekim 2018 tarihine uzatıldı..

Emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde son ödeme günü yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Manavgat'ta 3.6 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Side Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 3 milyon 654 bin 660 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 11 Haziran 2018 olarak belirlendi.

Kepez'de 14 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Antalya İli, Kepez İlçesi, Göksu Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 14 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 28 Mayıs 2018 olarak belirlendi. 

Datça'da 5.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Muğla İli Datça İlçesi Datça Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 5 milyon 757 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 21 Haziran 2018 olarak belirlendi. 

Silivri'de 6.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

 İstanbul İli, Silivri İlçesi , Ortaköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 6 milyon 786 bin 621 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 28 Mayıs 2018 olarak belirlendi. 

Üsküdar'da 17.8 milyon TL'ye icradan satılık 2 gayrimenkul!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi Tunuslu Mahmut Paşa Mevki'nde yer alan 2 adet tarihi ev vasıflı gayrimenkul toplamda 17 milyon 825 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Tarihi 16. Gayrimenkul Zirvesi bugün!

Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek olan Gayrimenkul Zirvesi, bugün başlıyor. Zirvede gayrimenkul alanında merak edilen konular, sektör ve iş dünyası temsilcileri tarafından konuşulacak. 

Beykoz Çubuklu'da icradan satılık 23 gayrimenkul!

İstanbul İli Beykoz İlçesi Çubuklu Mahallesi'nde yer alan 23 adet gayrimenkul toplamda 107 milyon 821 bin 407 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkullerin ilk ihale tarihi 7 Mayıs 2018 olarak belirlendi. 

Tarihi Yarımada'nın bir özel yasaya ihtiyacı var!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu tarafından ‘Tarihi Yarımada Vizyon Projesi’ konulu Yuvarlak Masa toplantısı düzenlendi. Toplantıda Tarihi Yarımada'nın ihtiyaçları görüşüldü..

Zafer Yurtsever, Kuyumcukent Gayrimenkul'den ayrıldı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları Satış, Pazarlama ve Reklam Genel Müdür Yardımcısı Zafer Yurtsever 31 Ocak 2018 tarihi itibariyle görevinden ayrıldı.

gayrimenkul İktisap tarihi nedir Haberi

gayrimenkul İktisap tarihi nedir

Gayrimenkul iktisap tarihi nedir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı için vergi ödeniyor.


Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında iktisap bedeli, elden çıkarılan gayrimenkullerin, elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere Türkiye İstatistik Kurumu’nca belirlenen toptan eşya fiyat endeksindeki artış oranında artırılarak tespit ediliyor.


Peki, değer artış kazancı vergisinde gayrimenkul iktisap tarihi nedir? Gayrimenkul iktisap tarihi nasıl belirlenir?


Gayrimenkul iktisap tarihi nasıl belirlenir?

Gayrimenkullerde iktisap, Türk Medeni Kanununun 705 inci maddesi uyarınca, tapuya tescille olmaktadır. Buna göre, kat karşılığı müteahhide veya kooperatiflere verilen arsa karşılığında alınan gayrimenkuller dahil, iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde, değer artışı kazancının tespiti yönünden iktisap tarihi olarak, gayrimenkulün tapuya tescil edildiği tarih esas alınacaktır.


Ancak, gayrimenkulün tapuya tescil tarihinden önce sahibinin...