19 / 05 / 2024

Gayrimenkul piyasasına kredi katkısı

Gayrimenkul piyasasına kredi katkısı

Lal Değerleme A.Ş. tarafından periyodik olarak hazırlanmakta olan Tellal’ in yeni sayısı çıktı. Tellal gayrimenkul piyasasına kredi katkısını değerlendirdi... İşte gayrimenkul piyasasına kredinin katkısı...

Gayrimenkul piyasası, ticari gayrimenkullerdeki talep artışlarıyla hareketlik kazandı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ali Emre Bilgiç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında emlak piyasasının ticari gayrimenkullerde yaşanan talep artışlarıyla hareketlilik kazandığını dile getirdi.

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Yatırımcılar gözünü ofise dikti! Ticari gayrimenkul piyasası yeniden canlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde evden çalışmayla beraber düşüşe geçen ticari emlak piyasası yeniden canlandı. Açıklanan küresel raporlar bu sene için olumlu işaretler verirken, gayrimenkul uzmanları da yaptıkları açıklamada özellikle lüks ofise talebin arttığını belirtti.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Gayrimenkul piyasasında son durum: Alanın kazandığı satanın kaybettiği dönem!

İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale bölgelerinde hizmet veren Simge Emlak Değerleme sahibi Mustafa Altınkök gayrimenkul piyasasında son durumu değerlendirdi. 

Aksoy Holding'in Jacksonville, Miami ve Brooklyn’deki projelerinin değeri 800 milyon dolar! 

Aksoy Holding, ABD gayrimenkul piyasasına Florida ile giriş yaptı. Peki şirketin nerelerde projesi var? İşte ayrıntılar...

Günlük kiralamada yeni dönem! Piyasaya doping olacak

Günlük konut kiralamayla ilgili yasal düzenlemede yeni dönem başladı. İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, yeni düzenlemenin gayrimenkul piyasasına olumlu yansıyacağını, hem kiracıya hem de apartman sakinlerine yarayacağını ifade etti.

Yatırımcılar rotasını arsa piyasasına çevirdi!

Gayrimenkul fiyatlarının hızla yükselmesi insanları geleneksel konut yatırımlarından uzaklaştırarak alternatif fırsatlara yöneltirdi. Bu kapsamda yatırımcılar dikkatini arsa piyasasına çevirdi.

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.

İslam Memiş’ten altın piyasasına dair kritik uyarı! Ucuz altın kimde? İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasasına dair önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar!

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına ve kiralamaya yeni düzenleme geldi. Sektör temsilcileri bu düzenlemenin konut fiyatlarını uçuracağına dikkat çekti...

Gayrimenkul piyasasına kredi katkısı Haberi

Gayrimenkul piyasasına kredi katkısı

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de konut kredisi faiz oranları ile krediye olan talep arasında bir paralellik bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar, son 5 yıllık süreçte ev fiyatları, kredi kullanım maliyetleri, gelir artışı gibi diğer etkenler göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’de 5 yıl öncesine kıyasla daha kolay ev sahibi olunduğunu göstermektedir. 


Gayrimenkul yatırımları, değerini sürekli olarak artırması, enflasyondan etkilenmemesi ve sağladığı kira geliri gibi avantajları nedeniyle en çok tercih edilen yatırım aracıdır.  Gayrimenkulün tipine, özelliklerine ve bulunduğu bölgeye göre iyi tercih yapıp yatırım yapıldığında diğer yatırım araçları olan borsa, döviz ve faize oranla daha fazla kazanmak mümkündür. 


Ülkemizde de en çok tercih edilen yatırım aracı gayrimenkul olmasına rağmen, yakın geçmişe kadar tasarruf ve sermaye birikiminin yetersiz olması nedeniyle yatırımcı sayısı sınırlı kalmıştır. Ülke ekonomisinin...