05 / 05 / 2024

gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015

gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince; edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015 ne kadar?

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Hangi coin’ler değer kazandı, hangileri kaybetti? Hemen bakın!

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin (BTC) son 24 saatte 0,78 oranında değer kazanarak 35,253 dolardan işlem görmeye başladı. Ethereum (ETH) yüzde 0,92 değer kaybetti.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Borsa İstanbul’da şoke eden düşüş! Yüzde 3,24 değer kaybetti!

Borsada BIST 100 endeksi, yüzde 3,24 oranında değer kaybı yaşamasının ardından 7.513,29 puandan kapanış yaptı. Bunun yanı sıra, bankacılık endeksi yüzde 4,61 oranında ve holding endeksi ise yüzde 2,90 oranında değer kaybetti.

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Son günlerde Türk Lirası para piyasalarında değer kaybı yaşanırken, borsa ise rekor seviyelere ulaşıyor. Borsa İstanbul, yeni haftaya 6500 TL'nin üzerinde başlayarak yeni bir rekor kırdı.

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Altın, yılın ilk yarısında diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri sağladı! 

Altın, yılın ilk 6 ayında önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı ve gram ile Cumhuriyet altını yüzde 45'lik bir getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro ve dolar karşısında değer kazanma oranları da dikkate değer düzeydeydi. 

Altın ve dolar değer kaybı yaşıyor ama oraya yatırım yapan kazanıyor!

Son dönemde altın ve dolar piyasalarında değer kaybı yaşanırken, araç fiyatlarının yükselmesi yatırımcılar için umut verici bir potansiyel sunuyor.

Borsada satış rüzgarı sürüyor! İşte en fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseler!

28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde borsada satış eğilimi devam ediyor. BIST 100 endeksi yüzde 1,03 oranında değer kaybederken, yarın Merkez Bankası’nın açıklayacağı politika faiz kararı piyasaların radarında olacak.

18 Mayıs 2023 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler değer kaybetti!

Borsa İstanbul günü yüzde 3,43 oranında değer kaybıyla kapadı. Piyasaların kapalı olacağı 19 Mayıs tatili öncesi satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamladı.

Borsa yükseliş trendinde! Hangi hisseler değer kazandı? En çok hangi hisseler geriledi?

Haftaya satışlar ile başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bugün gelen alımlarla yeniden yükseliş trendine geçti. Endeks yüzde 1,97 oranında değer kazanarak günü, 4 bin 589 puandan kapattı.

İşte 11 Mayıs borsada en çok işlem gören hisseler! Hangi hisseler değer kazandı? Altın ve döviz fiyatları ne oldu?

Resesyon endişeleriyle küresel piyasalarda karışık bir seyir gözlenirken, Borsa İstanbul ise küresel pay piyasalarından pozitif ayrıştı. BIST 100 endeksi yüzde 7,87 oranında değer artışıyla günü 4 bin 848 puandan tamamladı.

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015 Haberi

gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015

Gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince; edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor.


Bu noktada gayrimenkullerin elden çıkarılmalarından doğan kazancın niteliğinin belirlenmesi gerekiyor. Kazancın diğer kazanç ve iratlar gelir türündeki "değer artış kazancı" olarak mı, yoksa ticari kazanç mı olarak vergilendirilmesi gerektiğinin belirlenmesi önem arz ediyor.


Gayrimenkul satışında ticari kazanç olarak tespit edilmeyen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında değer artış kazancı 2015 ne kadar? Nasıl ödenir?


Vergi hesaplamalarında her sene istisna sınırı belirleniyor. Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


Verginin...