28 / 04 / 2024

gayrimenkul satışlarında gelir vergisi

gayrimenkul satışlarında gelir vergisi

Gelir Vergisi Kanununa göre, kanun hükmünde yer alan niteliklere sahip gayrimenkul satışlarında, elde edilen kazanç üzerinden gelir vergisi ödeniyor. Söz konusu ev satışlarında gelir vergisi detayları haberimizde bulunuyor...

Gayrimenkul gelir vergisi!

Emlak gelir vergisi; konut gelir vergisi ve gayrimenkul satış kazancı olarak da ifade edilen gayrimenkul gelir vergisi ile ilgili detayları incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Beyaz eşya satışlarında toparlanma! Satışlar yüzde 9 arttı!

Türkiye'de yükselen enflasyona bağlı olarak beyaz eşya fiyatlarında artışlar devam ediyor. Buna karşın evlerin vazgeçilmez ürünlerinin satışlarında azalma olmadı. TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya satışları Ekim'de yüzde 9 arttı.

Konut satışlarında sert düşüş!

Türkiye'de konut satışlarında büyük oranda düşüş görüldü. Satışlar Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu. Ayrıca bir önceki ayla kıyaslandığında da konut satışlarında yüzde 40'a yakın düşüş olduğu ortaya çıktı.

Otomobil satışlarında beklenmedik gelişme! Kimse bunu beklemiyordu! İşte detaylar!

Otomobil satışlarında beklenmedik gelişme yaşanıyor. Uzun bir süredir beklenen haberler gelmeye başladı. İşte detaylar!

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik bir gelişme yaşandı. İşte merak edilen detaylar!

Akıllı telefon satışlarında sert düşüş! Umutlar o markaya bağlandı!

Akıllı telefon satışlarında sert bir düşüş yaşanıyor. Küresel akıllı telefon satışlarında son durum ne? İşte detaylar!

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

Gayrimenkul satışları artık noterliklerden de yapılabilecek! Yeni düzenleme bugün Meclis'te! 

Meclis'e sunulan yargı paketi ile birlikte gayrimenkul satışlarının noterlikler aracılığıyla gerçekleştirilmesinin de önü açılıyor. 

Nisan ayında bu model araç satışlarında inanılmaz düşüş! Otomobil almayı düşünenlere önemli uyarı

Türkiye'de bir dönem çok satan dizel motorlu araçların satışlarında büyük düşüş gözlendi. Nisan ayında 115 bin 094 adet benzinli otomobil, 25 bin 576 adet dizel otomobil satıldı.

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

gayrimenkul satışlarında gelir vergisi Haberi

gayrimenkul satışlarında gelir vergisi

Ev satışlarında gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanununa göre, gayrimenkule 5 yıldan az sahip olan kimseler söz konusu ev satışlarında gelir vergisi ödemek zorunda oluyor. Bir diğer ifade ile 5 yıldan az bir süre önce aldığınız gayrimenkulü satmak istediğinizi düşünelim, bu durumda satıştan dolayı elde ettiğiniz kazanç üzerinden devlete belli bir oranda vergi ödemeniz gerekiyor.


Ancak, her ev satışında gelir vergisi ödenmiyor. Konu ile ilgili bazı istisnalar bulunuyor. Söz konusu emlak vergisi istisnaları şu şekilde sıralanıyor;


Gayrimenkul satışlarında gelir vergisi istisnası..

Gayrimenkul satışlarında gelir vergisi istisnaları arasında 2007 yılına ilişkin hükümler yer alıyor. 2007 yılında yapılan düzenlemelere göre bu yıldan önce alınan ve 5 yıl sonra yani 2012 yılında satılan gayrimenkullerden emlak gelir vergisi alınmıyor.


İstisnalar arasında 5 yıl içinde alınıp satılan gayrimenkulden elde edilen...