04 / 05 / 2024

gayrimenkul sayılan mallar

gayrimenkul sayılan mallar

Medeni Kanun'nun 704. maddesine göre gayrimenkul mülkiyetinin konusunu şunlar oluşturmaktadır: 1. Arazi, 2, Tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar, 3. Kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler...

Yedieminlerde bulunan hacizli mallar yarın satışa çıkıyor

Yedieminlerde bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların, yarın itibarı ile satışa çıkarılacağı açıklandı. İşte sarışa çıkarılan mallar ve haberin detayları...

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

Türkiye'de 8 ayda satılan gayrimenkul sayısı belli oldu! İşte elde edilen tapu harcı geliri! 

Türkiye'de bu senenin 8 ayında 2 milyon 137 bin 670 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 24 milyar 480 milyon 235 bin 785 Türk Lirası tutarında tapu harcı geliri elde edildiği belirlendi. 

TMSF’ye devredilen şirket ve gayrimenkul sayısı TBMM'de! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 15 Temmuz sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen şirket ve gayrimenkul sayısıyla ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 'aile konutu' olarak kullanılan malların ihlallerinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Bankalardaki satılık gayrimenkul sayılarına Kovid-19 dopingi!

Türkiye genelinde ödenemeyen krediler sebebiyle birçok gayrimenkul bankaların oluyor. Bankalar tarafından satışa sunulan gayrimenkul sayısı gün geçtikçe artıyor...

Bankalar gayrimenkul zengini oldu!

Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler sebebiyle konuttan fabrikaya, dükkandan arsaya binlerce gayrimenkul bankaların eline geçti. Geçen ay 27 bankanın satışa çıkardığı toplam gayrimenkul sayısı 9 bin 376 olarak kaydedildi.

Bankalara devredilen binlerce gayrimenkul satışta!

Türkiye’de bulunan 16 bankanın kredi borçlarına karşılık elde ettiği gayrimenkul sayısı beş binin üzerinde. Bankalarda tasfiye olunacak alacaklar 164 milyar lirayı geçerken pandemiden sonra rakamın artacağı düşünülüyor.

Gayrimenkul satışları salgına rağmen 6 ayda 1 milyonu aştı!

Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı koronavirüs salgını ve yasaklara rağmen yılın ilk yarısında 1,1 milyon

Kira sözleşmeleri fabrika ayarlarına dönüyor!

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nda (“TTK”) tacir olarak sayılan kişiler ile özel hukuk ve kamu hukuku tüzel kişileri olduğu işyeri kiralarında TBK’nın 323, 325, 331, 340, 342, 343, 344, 346 ve 354 sayılı Maddelerinin yürürlüğü 8 (sekiz) yıl süreyle ertelendi.

Son 5 yılda 712 bin gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 2019 Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre son 5 yılda  İstanbul Avrupa Yakası’nda 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bin oldu…

2015 ile 2019 yılları arasında 712 bin gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 2019 Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre 2015-2019 yılları arasından İstanbul Avrupa Yakası’nda 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bine ulaştı.

Bodrum Ship Ahoy 2 milyon dolara satışa çıktı!

Bodrum'un simge mekanları olarak sayılan ve adı Türkbükü ile özdeşleşen Ship Ahoy, satışa çıktı. Ünlü mekanı satan da ünlü bir isim; Tanem Sivar Dirvana... Ship Ahoy'u 1986 yılında, Nihal İnci Acar açmıştı...

gayrimenkul sayılan mallar Haberi

gayrimenkul sayılan mallar


Medeni Kanun'nun 704. maddesine göre gayrimenkul mülkiyetinin konusunu şunlar oluşturmaktadır: 1. Arazi, 2, Tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar, 3. Kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler. 


Madde metninden de anlaşılacağı gibi gayrimenkul sayılan mal ve haklar sayılmıştır. Bu sayılanlardan başka, gayrimenkul mükellefiyetinin diğer bir çeşidi, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun "Kat mülkiyetinin ve kat irtifakının niteliği" başlıklı üçüncü maddesinde de şu şekilde ifade edilmiştir: "Kat mülkiyeti, arsa payı ve anagayrimenkuldeki ortak yerlere bağlantılı özel bir mülkiyettir." MK'nin 704. maddesinde, gayrimenkul mülkiyetinin konusu olarak sayılan müstakil ve daimi haklar, gayrimenkul değildir. Sosyal ve ekonomik koşulların gerekli kıldığı ve tapu sicil hukukunun düzenlediği hükümlerle, gayrimenkul mülkiyetinin konusu sayılan bu haklar, sürekli ve bağımsız nitelik taşıyan irtifak haklarındandır (1). 


1-Arazi MK'nin 704. maddesi...