02 / 05 / 2024

Gayrimenkul sektörü 1 kasım

Gayrimenkul sektörü 1 kasım

Eylül ayında ciddi bir düşüş yaşadı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.1 oranında geriledi. Uzmanlar, 1 Kasım’da ortaya çıkacak siyasi tabloya göre gayrimenkul piyasalarının yeniden şekillenebileceği görüşünde.

İnşaat ve gayrimenkul sektörü 2020'yi nasıl tamamladı?

‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2020 4. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapordaki verilere göre, 2020'de toplam 1 milyon 499 bin 316 konut satıldı. 2020 Aralık sonunda konut kredisi hacmi de 278.3 milyar TL'ye ulaştı.

Gayrimenkul sektörü 2020'yi rekorla kapatıyor!

Gayrimenkul sektörü 2020 yılını koronavirüs pandemisine rağmen rekorla kapatıyor. Kamu ve özel bankalarının düşük faizli kampanyası sayesinde 11 ayda yaklaşık 1.4 milyon konut satıldı.

Gayrimenkul sektörü en hızlı günlerini yaşıyor!

Koronavirüs salgını sürecinden sonra gayrimenkul sektörü en hızlı dönemlerinden birini yaşamaya başladı. Kamu bankalarının 1 Haziran 2020’de hayata geçirdiği kredi paketi sonrasında konut kredi kullanımlarında rekor artış yaşandı.

Gayrimenkul sektörünün 3’te 1'i kadınlardan oluşuyor!

Gayrimenkul sektöründe Kadın Liderler Platformu’nun araştırması açıklandı. ‘Maskülen Sektör’ün üçte biri kadınlardan meydana geliyor...

Gayrimenkul sektörü 2020’ye rekorla başladı!

Geçtiğimiz yılı 1 milyon 349 bin konut satışıyla kapatan gayrimenkul sektörü 2020 yılına rekorla başladı. Türkiye'de konut satışları ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55.8 yükselerek 113 bin 615 olarak açıklandı.

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Gayrimenkul sektörü 2020'ye umutlu giriyor!

Gayrimenkul sektörü, durgun geçen 1.5 yılın ardından faiz indirimi hamlesiyle yeniden yükselişe geçiyor. Sektör, 2020’de 50 bini yabancıya olmak üzere 1.2 milyon satış hedefliyor

Gayrimenkul sektörü cazibesini kaybetmiyor!

Türkiye’de ekonominin temel taşlarından olan gayrimenkul sektöründe, ülke genelinde konut satışları Aralık ayında yüzde 2,9 artarken ülke genelinde 2018 yılında 1 milyon 375 bin konut, satış sonucu el değiştirdi.

Gayrimenkul sektöründe vatandaşlık heyecanı!

Yabancıların Türk vatandaşı olabilmesi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi gayrimenkul sektöründe de heyecan yarattı.

Gayrimenkul sektörü 2018'den umutlu!

Geçen yıl 1 milyon 409 bin 314 konut satarak rekor kıran gayrimenkul sektörünün temsilcileri, bu yıl yatay bir seyir izleneceğini ve benzer rakamların yakalanacağını düşünüyorlar. 

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Avi Alkaş: Gayrimenkul sektörünü 1 numaralı güç haline getireceğiz!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş tarafından 5-6 Aralık'ta Four Seasons Hotel Bosphorus'ta gerçekleştirilecek olan "gayrimenkul sektörünün büyük buluşması" RE 360'ın tanıtım toplantısı düzenlendi.

Gayrimenkul sektörü 2017'ye hızlı başladı!

Gayrimenkul sektöründeki teşvikler ve kampanyalar rakamlara yansıdı. Konut satışları 1.3 milyon adet ile rekor kırdı.

Gayrimenkul sektörü 1 kasım Haberi

Gayrimenkul sektörü 1 kasım

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre konut satışları Eylül ayında ciddi bir düşüş yaşadı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.1 oranında geriledi. Bu düşüşün temelinde faiz oranları, siyasi belirsizlik ve terör gibi konuların başlıca etken olduğuna işaret eden uzmanlar, 1 Kasım’da ortaya çıkacak siyasi tabloya göre gayrimenkul piyasalarının yeniden şekillenebileceği görüşünde.

Senetli satış, dövizdeki yükselme, konut projelerindeki indirimler ve cazip ödeme avantajları da konut sektörüne Eylül ayında ilaç olamadı. Gayrimenkul sektöründe talep tarafının piyasadaki belirsizlik nedeniyle yüksek miktarda borç altına girmeye çekinmeleri konut sektöründe Ocak ayından bu yana ilk kez düşüşü de beraberinde getirdi.

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün’e göre Ekim ayının sonunda konut satışı yeniden yükselişe geçse de piyasaların rahatlaması için kritik tarih 1...