15 / 05 / 2024

gayrimenkul sertifikası ile naısl ev alınır

gayrimenkul sertifikası ile naısl ev alınır

Nurettin Canikli, konut alımlarında yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti. Canikli, yatırım karşılığında konutun tamamını değil ama belirli metrekaresini satın alabileceği ve bunun karşılığında gayrimenkul sertifikası alacağını söyledi.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.

Mekan Gayrimenkul franchise ile büyümeyi planlıyor!

Emlak sektörünün yenilikçi kurumsal markası Mekan Gayrimenkul bayilik sistemi ile alan da satan da kazançlı çıkıyor.

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler gayrimenkul fuarı ile güçlendi!

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu'nda atılan adımlarla daha da güçlendi. İnşaat sektöründe potansiyelleri değerlendirmek üzere iki ülke arasında çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.

Halk Yatırım, Gençlik Festivali'nde gayrimenkul sertifikası dağıtıyor!

İBB tarafından düzenlenen İstanbul Gençlik Festivali’nde yer alan Halk Yatırım, Borsa İstanbul iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında yeni yatırım hesabı açan gençlere çekilişle gayrimenkul sertifikası hediye ediyor...

SGK'dan 16 ilde 60.3 milyon TL'ye satılık 35 gayrimenkul!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 16 ildeki 35 gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhaleler 27-28-29-30 Mart tarihlerinde gerçekleşecek..

İzmir Defterdarlığı'ndan 12.7 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Daire Başkanlığı, 2 ilçedeki 3 gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhale 28 Mart'ta gerçekleşecek..

Tekirdağ Saray'da 16.3 milyon TL'ye satılık 31 gayrimenkul!

Tekirdağ Saray Belediyesi, 31 gayrimenkulü ihale ile satışa sunuyor. İhale 29 Mart'ta gerçekleşecek..

2018 gayrimenkul vergi dönemi haftaya başlıyor!

Gayrimenkul sahipleri ile gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde edenlerin mükellefi olduğu vergiler için ilk taksit dönemi haftaya başlıyor..

Giresun'da 33.9 milyon TL'ye satılık 27 gayrimenkul!

Giresun İl Özel İdaresi, 8 ilçedeki 27 gayrimenkulü ihale ile satışa sunuyor. İhale 23 Şubat'ta gerçekleşecek..

Onikişubat Belediyesi'nden 3.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Onikişubat Belediye Başkanlığı tarafından  Karamanlı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul ihale ile satılıyor. İhale 20 Şubat'ta gerçekleşecek..

gayrimenkul sertifikası ile naısl ev alınır Haberi

gayrimenkul sertifikası ile naısl ev alınır

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konut alımlarında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Canikli, yatırım karşılığında konutun tamamını değil ama belirli metrekaresini satın alabileceği ve bunun karşılığında gayrimenkul sertifikası alacağını söyledi.



Başbakan Yardımcısı Canikli, "Faiz içermeyen finans unsurlarını geliştiriyoruz. Gayrimenkul sertifikası ihraç edilecek. Düzenleme, Resmi Gazete'ye gönderildi. Yatırımcı, yatırım karşılığında metrekare bazında sertifika ihraç edebilecek. Herkes bir konut alamayabilir ama bu sayede her bir metrekare için bir sertifika üretilmiş olacak" dedi. 


Canikli, "Yatırımcıya rekabet edebileceği bir maliyetle, düşük faizle kredi finansmanı sağlamamız gerekiyor uzun vadeli. Onu gerçekleştirmek için de kalkınma bankacılığını aktive ediyoruz. Büyük, ucuz ve kolay erişilebilen finansman modellerini hayata geçiriyoruz. İlk adımı attık" diye devam etti. 


"Ücretsiz konut diye bir uygulama söz konusu değil" 


Canikli, Suriyeli sığınmacılara TOKİ'den ev imkanı sağlanmasına ilişkin...