07 / 05 / 2024

Gayrimenkul ve Emlakçılar Meslek Komitesi

Gayrimenkul ve Emlakçılar Meslek Komitesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Gayrimenkul ve Emlakçılar Meslek Komitesi, kentte kaçak ve kayıtsız emlakçılık yapanlara ilişkin son 3 yılda Vergi Dairesi Başkanlığı'na üç kez yazılı başvuruda bulundu.

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

New Generation Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

New Generation Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdem Lafcı tarafından kuruldu.

TİHEK ve emlakçılardan, konutlardaki fahiş fiyatlara ilişkin açıklama!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitli Kurumu (TİHEK) ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odasınca (ATEM), kiralık ve satılık konutlarda fahiş fiyatlar ile gayrimenkul sektöründeki problemlerle ilgili eğitim programı gerçekleştirdi.

İnançlar Grup İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnançlar Grup İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bereket İnanç ve İbrahim İnanç ortaklığında kuruldu.

Badia Gayrimenkul Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Badia Gayrimenkul Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Reyadh Kasem M. Alfarhad tarafından kuruldu.

Ei Alfa Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Emlak Müşavirliği Limited Şirketi kuruldu!

Ei Alfa Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Emlak Müşavirliği Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Çelik İşeri tarafından kuruldu.

Ei Alfa Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Emlak Müşavirliği Limited Şirketi kuruldu!

Ei Alfa Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Emlak Müşavirliği Limited Şirketi Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Çelik İşeri tarafından kuruldu.

Emre Koç Emlak Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Emre Koç Emlak Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Salih Emre Koç tarafından kuruldu.

Makler Global Gayrimenkul İnşaat Ve Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Makler Global Gayrimenkul İnşaat Ve Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi Şİşli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Evgenııa Vılıanskaıa ve Merjen Halmuhammedova ortaklığında kuruldu.

Trust Fx Gayrimenkul Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trust Fx Gayrimenkul Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmad Shahrour ve Zeına Al Sayed Rachıd Al K ortaklığında kuruldu.

That Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

That Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmad Nabelsı tarafından kuruldu.

Gayrimenkul ve Emlakçılar Meslek Komitesi Haberi

Gayrimenkul ve Emlakçılar Meslek Komitesi

2013 yılı Haziran ayı, 2014 yılı Ağustos ayı ve 2015'in Mayıs ayında kayıtlı üyelerin yoğun şikayetleri üzerine kaçak faaliyet gösteren emlakçılara yönelik denetim yapılması ve engellenmesi amacıyla Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'na yapılan başvuruların hiçbirine yanıt alınamadı. 


İKİ KATI KAÇAK VAR 

Komite Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Antalya'da kayıtlı yaklaşık 2 bin 500 emlakçı olduğunu, oda kaydı ve vergilerini tam ödediklerini söyledi. Ayanoğlu, bunun yanında işyeri açıp kayıtsız çalışan, birçok farklı meslek dalında faaliyet göstermelerine rağmen yan iş olarak kaçak emlakçılık yapanların, kayıtlı emlakçı sayısının neredeyse iki katına ulaştığını dile getirdi. 


YANIT GELMEDİ 

Son üç yıldır bu konuda yoğun şikayetler aldıkları ve üyelerden gelen şikayetleri Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'na bildirdiklerini anlatan Ayanoğlu, komite toplantılarında da sık sık gündeme gelen bu konuda denetim yapılması, kaçak emlakçıların önüne...