09 / 05 / 2024

gayrimenkul vefa hakkı

gayrimenkul vefa hakkı

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Ev sahibi olanlar dikkat! Konut satışında yeni dönem! 'e-Devlet üzerinden yapılacak'

Gayrimenkul ticareti hakkında gerçekleşen yönetmelik değişikliği ile beraber 1 Kasım tarihi itibarıyla taşınmaz ilanlarının yayınlanmasında yeni bir düzenleme yapılacak.

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Vefa hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı olarak da adlandırılan vefa hakkı, gayrimenkul terimlerinden biridir. Bu haktan genelde banka kredisini ödemekte zorlanan kişiler yararlanabilmektedir. Peki vefa hakkı tam olarak nedir ve vefa hakkı nasıl kullanılır? İşte vefa hakkı ile ilgili tüm merak edilenler…

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Vefa Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vefa Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Veli Şahin tarafından kuruldu.

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Geri alım hakkı nedir? Vefa hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır?

Geri alım hakkı nedir? Geri alım hakkı nasıl kullanılır? sorusu sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen soruların detayları!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Gayrimenkule yatırım yapmak isterken 4 milyon TL dolandırıldı!

Almanya'da bir yaşam süren Nazif Kardeş, Sakarya'da gayrimenkul yatırımı yapmak isterken yaklaşık 4 milyon TL civarında parasını kaptırdığını iddia etti. Kardeş danışmanlık ve gayrimenkul firması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredilerine konu gayrimenkulleri devrediliyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında kredilere konu taşınmazlar Adese Gayrimenkul Yatırım A.Ş'ye devredilmeye başlandı.

gayrimenkul vefa hakkı Haberi

gayrimenkul vefa hakkı

Geri alım hakkı olarak da ifade edilen Vefa hakkı özellikle ipotek uygulamalarında karşımıza çıkıyor. Vefa hakkı ile ipotek karşılığı olarak satışa çıkarılan bir gayrimenkulde, sözleşme uyarınca ipotek sahibi öncelikli olarak satın alma hakkına sahip oluyor. 

Vefa hakkının miras yoluyla mirasçılara devredilmesi de mümkün oluyor. Aksine bir sözleşme bulunmadığı sürece devredilemez bir hak olarak biliniyor. Vefa hakkı, yeni mal sahibinin taşınmaz üzerinde hak ve tasarrufları bakımından herhangi bir kısıtlamaya neden olamıyor. Vefa hakkı azami 10 yıl süre ile kurulabiliyor. 

Banka kredisini ödemekte zorluk yaşayan kişiler vefa hakkının kurulmasını talep edebiliyorlar. Banka ise borçların ödenmemesi durumunda ipotek edilen gayrimenkulü borca karşılık devralıyor. Bankanın bu gayrimenkulü tekrar satmak istemesi halinde vefa hakkı kullanan eski sahibi, gayrimenkulü satın alma hakkına sahip oluyor. Borca karşılık...