08 / 05 / 2024

Gayrimenkul vergileri 2017

Gayrimenkul vergileri 2017

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ,veraset ve intikal vergisi birinci taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Vergi mükelleflerinin vergilerini yatırmaları için son 10 gün...

Gayrimenkul vergileri için son 15 gün!

Gayrimenkul vergileri 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Gayrimenkulü olan ve henüz vergi borcunu ödememiş olan vatandaşların önünde son 15 günü bulunuyor..

Gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Taşınmaz mal sahipleri belli dönemlerde vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergilerin ilk taksitleri Mart ayı içerisinde ödeniyor. İşte Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022..

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

5 soruda gayrimenkul vergileri 2019!

Gayrimenkul sahipleri tarafından sene içerisinde ödenmesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Peki, 2019'da kimler hangi vergileri ödeyecek? Kimler ne kadar vergi ödeyecek? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olacak?

Gayrimenkul vergileri ödeme ve yapılandırmalarında son 1 hafta!

Değer artış kazancı vergisi ve kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ile emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırmalarında son 1 hafta kaldı..

Ufuk Gayrimenkul'ün 2017 olağan genel kurul toplantısı tescil edildi!

Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul A.Ş.'nin 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Şirketin toplantı sonuçları KAP'ta yayınlandı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2017 ganel kurul toplantısı tescillendi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2017 olağan genel kurul toplantısı tescillendi...

İhlas Gayrimenkul 2017 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. 2017 yılı olağan genel kurul toplantısı tescillendi...

Servet GYO 6 gayrimenkulün 2017 değerleme raporlarını yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Servet GYO 6 gayrimenkulünün 2017 değerleme raporlarını yayınladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2017 genel kurul metnini yayınladı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre GSD Denizcilik Gayrimenkul 2017 genel kurul metnini yayınladı.

Akiş GYO 2017 Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri ödülünü aldı!

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri-2017’ ödülü, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Kuyumcukent Gayrimenkul 2017 genel kurul toplantı sonucu!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları 2017 genel kurul toplantı sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

İhlas Gayrimenkul 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Nisan'da!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme'nin 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. 

Gayrimenkul vergileri 2017 Haberi

Gayrimenkul vergileri 2017

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve veraset ve intikal vergisi birinci taksit dönemi 1 Mart'ta başlamıştı. 31 Mayıs'ta sona erecek gayrimenkul gelir vergileri için son 11 gün kaldı.


Emlak ,çevre temizlik ve veraset vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak. Ödemenin gecikmesi halinde durumunda mükellef, aylık vergi cezaları ile karşılaşabiliyor. 


Peki kimler ne kadar vergi ödeyecek? Vergiler nerelere ödenecek? diyorsanız işte yanıtları...


Emlak vergi 2017

Emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Taşınmazda kiracı olsa bile vergiyi mal sahibi ödüyor. Çevre temizlik vergisinin mükellefi de taşınmazın kullanıcısı oluyor. Taşınmazda kiracı olması durumunda vergiyi kiracılar ödüyor.


Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm konut, işyeri, arsa ve araziler için ödenirken, çevre temizlik vergisi yalnız konut...