04 / 05 / 2024

gayrimenkul vergileri hukuku

gayrimenkul vergileri hukuku

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar, bazı harç ve vergileri ödemek ile yükümlü oluyor. Örneğin, alım satım işlemi sırasında tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşte diğer emlak ve vergi masrafları...

Gayrimenkul yatırım fonu nedir, yatırımcıya ne gibi yararlar sağlar?

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman Avukat Elvan Kakıcı Şimşek gayrimenkul yatırımları ile ilgili önemli detaylar vererek, bu alanda yatırım yapacaklar için yol haritası çizdi.

Gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Taşınmaz mal sahipleri belli dönemlerde vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergilerin ilk taksitleri Mart ayı içerisinde ödeniyor. İşte Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022..

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Gayrimenkul davalarında hakkınızı kaybetmeyin!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, Gayrimenkul Hukuku veya diğer tüm hukuk alanlarında idari işlemlerle ilgili kanunlarda yer alan özel süreleri kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Yurt dışındaki mirasa Türk hukuku uygulanır mı?

Miras bırakan hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun ve nerede vefat ederse etsin, gayrimenkullerinin (daire, arsa, tarla vb) miras yolu ile intikalinde gayrimenkulün bulunduğu ülkenin hukuku mu uygulanır?

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek?

Koronavirüs, dünyayı ve ekonominin her alanını olumsuz yönde etkiliyor. Gayrimenkul sektörü de durumdan endişeli. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, virüsün gayrimenkul sektörüne etkisini anlattı...

Gayrimenkul sektöründe koronavirüsün sözleşmelere etkisi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, 'gayrimenkul sektöründe korona virüsün sözleşmelere etkisi'ni kaleme aldı...

GYODER Akademi Kira Hukuku Semineri 19 Mart'ta!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Akademi'nin 1 Temmuz 2020’de yürürlüğe girecek yeni hükümleri kapsamında Kira Hukuku Semineri 19 Mart'ta...

Gayrimenkul alım satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek!

Gayrimenkul alım  satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek. Gayrimenkul kiralamalarında ise komisyon 1 aylık kira bedelini aşamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, her iki yönetmeliği tüm yönleriyle anlatıyor...

5 soruda gayrimenkul vergileri 2019!

Gayrimenkul sahipleri tarafından sene içerisinde ödenmesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Peki, 2019'da kimler hangi vergileri ödeyecek? Kimler ne kadar vergi ödeyecek? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olacak?

Gayrimenkul Hukuku Eğitimi 3 Kasım'da!

Prof. Dr. Saba Özmen eşliğinde Gayrimenkul Hukuku Eğitimi 3-4 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Taksim Point Hotel'de gerçekleştirilecek olan eğitim 12 saat sürecek. 

Gayrimenkul vergileri ödeme ve yapılandırmalarında son 1 hafta!

Değer artış kazancı vergisi ve kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri ile emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırmalarında son 1 hafta kaldı..

gayrimenkul vergileri hukuku Haberi

gayrimenkul vergileri hukuku

Emlak ve vergi masrafları!

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar, bazı harç ve vergileri ödemek ile yükümlü oluyor. Örneğin, alım satım işlemi sırasında tapu harcının ödenmesi, sonraki dönemlerde ise her sene emlak vergisi gibi vergilerin ödenmesi gerekiyor. Peki, bir gayrimenkul sahibi olan kimselerin yükümlü olduğu vergiler nelerdir?


Tapu Harcı

Tapu Harcı, konutun emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, alım satım sırasında oluşan satış bedeli üzerinden, binde 20 oranında alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Ayrıca tapu döner sermaye ücretinin de ödenmesi gerekiyor.


Emlak Vergisi

Emlak vergisi, belediye sınırları içindeki cadde, sokak veya değer bakımından farklı bölgeler için emlak vergisine esas olan değerler ayrı ayrı hesaplanıyor ve her dört yılda bir takdir komisyonları tarafından asgari birim değer tespiti belirleniyor.


Konutlarda "Emlak Vergisi" oranı meskenlerde binde 1, diğer...