02 / 05 / 2024

gayrimenkulde eksik harç takibi

gayrimenkulde eksik harç takibi

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Gayrimenkulde vergi ve harçlar yeniden belirlendi!

Gayrimenkulde 2019 yılında ödenecek bazı vergi ve harç oranları belirlendi. Tebliğler, 1 Ocak itibari ile yürürlükte olmak üzere Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

Tapu harcının eksik ödenmesi 2017!

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinin yapılması halinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Bu harcı eksik ödeyenlerin tespiti halinde ise belli masraflar ödeniyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi 2017 cezası nedir?

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Gayrimenkul satışları incelemeye alındı!

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, şehirde 2009 ile 2011 yıllarında tapudaki alım satım işlemlerinde eksik beyanda bulunan yaklaşık 40 bin kişiye, ilave vergi ve ceza tahakkuk ettirdi. Yeşil Vergi dairesinde 15 memur her gün 15 kişiye eksik harçtan cezai evrak düzenliyor.

Tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tapu harcı ödeniyor. Satış bedelini düşük beyan ederek, tapuda eksik harç ödeyenlere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapu harçlarında zamanaşımı süresi!

Tapu harcını eksik ödeyen kimseler belli bir süre içinde Maliye tarafından gönderilen "ceza" tebliği ile karşılaşabiliyor. Peki, tapu harçlarında zamanaşımı süresi var mı? Eksik tapu harcı cezası kaç sene içinde gelebilir?

Müteahhit eksik fatura şikayeti!

Kimi zaman müteahhit ve alıcılar daha az vergi ve harç ödemek için taşınmazın değerini olduğundan daha düşük gösterebiliyor. Peki, Müteahhit eksik fatura keserse ne olur? Müteahhit eksik fatura şikayeti nasıl yapılır?

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?

Tapuda kimi zaman taraflar daha az harç ödemek için gayrimenkulün değerini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti durumunda taraflara ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?

Tapu harcı eksik beyan edilirse ne olur?

Taşınmaz malların tapu dairesindeki devir işlemlerinde gerçek satış bedel üzerinden belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, tapu harcı eksik beyan edilirse ne olur? İşte tapu harcı eksik beyan cezası....

Tapu harcının eksik ödenmesi cezası nedir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması durumunda tapu dairesinde satış bedeli yükseldikçe, ödenmesi gereken harç bedeli de yükseliyor. Bu nedenle bedeli düşük gösterenler de olabiliyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi cezası nedir?

gayrimenkulde eksik harç takibi Haberi

gayrimenkulde eksik harç takibi

Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor. 


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, taşınmazlarla ilgili her türlü tapu ve tescil işlemi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor ancak bu işlemlerden doğan devlet alacakları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve tahsil ediliyor. 


Tapu harçları ise emlak vergisi değerinden az olmamak koşuluyla, satın alan ve satan için ayrı ayrı olmak üzere, beyan edilen satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. 


Satış bedelinin eksik beyan edilmesi halinde ise devlet tapu harcı alacaklarından işlem başına binlerce lira zarara uğruyor. 


Tapudaki son 5 yıllık işlemleri incelemeye alan vergi müfettişleri, eksik beyan dolayısıyla yıllardır süren vergi kaçağını tespit etti. 


Eksik harç ödedikleri tespit edilen kişiler vergi dairelerine...