23 / 12 / 2024

gayrimenkulden haciz nasıl kaldırılır

gayrimenkulden haciz nasıl kaldırılır

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam bir araziye talip oldu. İki ortağı var. Birine parasını ödedi, ikincisine ödeyecekti. Tapuya gidildi ama ikinci ortağın hissesi üzerinde muhtelif hacizler, gayrimenkullerinde de hacizler varmış. İkinci ortağın payını almak için ne yapılabilir?' sorusunu yanıtladı.

E-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? E-Haciz sorgulama 2024!

Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı E-haciz, vergi ödemeleri ile beraber yeniden gündeme geldi. Peki E-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? E-Haciz sorgulama 2024...

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Gayrimenkul alım satım sürecinde olan kimseler tapunun üzerinde haciz olup olmadığını sorgulamak istiyor. Peki, siz de "Tapuda haciz olduğunu nasıl öğrenebilirim?" soruyorsanız işte yanıtı...

E-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Bir kimsenin borcu nedeni ile adına haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Gayrimenkul üzerindeki haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Miras paylaşımında haciz nasıl gelir?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

gayrimenkulden haciz nasıl kaldırılır Haberi

gayrimenkulden haciz nasıl kaldırılır

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Babam bir dönümlük bir araziye talip oldu. Arazinin iki ortağı var. Birine parasını ödedi, ikincisine ödeyecekti. Önce tapuya gidildi ama görüldü ki ikinci ortağın hissesi üzerinde muhtelif hacizler var. Üstelik başkaca gayrimenkulleri üzerinde de hacizler varmış. Bu durumda ikinci ortağın payını alamadık. Almak için ne yapılabilir?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babam bir dönümlük bir araziye talip oldu. Arazinin iki ortağı var. Birine parasını ödedi, ikincisine ödeyecekti. Önce tapuya gidildi ama görüldü ki ikinci ortağın hissesi üzerinde muhtelif hacizler var. Üstelik başkaca gayrimenkulleri üzerinde de hacizler varmış. Bu durumda ikinci ortağın payını alamadık. Almak için ne yapılabilir? l F.A.

Doğrusu ikinci ortağın payını satın almak için üzerindeki hacizler...