04 / 05 / 2024

gayrimenkullerde iktisap tarihi nasıl belirlenir

gayrimenkullerde iktisap tarihi nasıl belirlenir

Gayrimenkullerde iktisap tarihinin nasıl belirlenmesi gerektiği, 25/ 03/ 2011 tarihli Gelir Vergisi Sirküleri/76 kapsamında açıklanıyor. Peki, gayrimenkullerde iktisap tarihi nasıl belirlenir? Gayrimenkullerde iktisap tarihi nedir?

Gayrimenkullerde iktisap tarihinin belirlenmesi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Yılmaz Sezer, bugünkü yazısında Gayrimenkullerde iktisap tarihinin nasıl belirleneceği konusunda açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Kat irtifaklı tapuda evin kullanım tarihi?

Çok sayıda evin iskanı alınmadan kat irtifaklı tapuyla alındığı ve bu şekilde kullanıldığı görülmektedir. Bu durumda, evin fiilen kullanıldığı tarih, edinme (iktisap) tarihi olarak belirlenir.

Değer artış kazancı iktisap tarihi nedir?

Değer artış kazancı, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, değer artış kazancı iktisap tarihi nedir? Bu tarih nasıl tespit edilir?

Gayrimenkul değer artış kazancında iktisap tarihi nedir?

Taşınmaz mal ve haklar, iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılırsa değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancında iktisap tarihi nedir?

Kat karşılığı daire satışında gelir vergisi!

Değer artış kazancı vergisi ödemelerinde kimi zaman iktisap bedelinin tespit edilmesinde zorluklar yaşanabiliyor. Örneğin, arsasını kat karşılığında müteahhite veren ve sonra aldığı daireyi satan kişi hangi tarihi iktisap tarihi olarak ele almalı?

Gelir vergisi sirküleri 76!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde, değer artışı kazancının hesaplanmasında, iktisap tarihi olarak hangi tarihin esas alınacağına ilişkin açıklamalar gelir vergisi sirküleri 76 'da açıklanıyor. İşte sirküler..

Gayrimenkul iktisap tarihi nedir?

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenen değer artış kazancı vergisinde gayrimenkul iktisap tarihi nedir? Gayrimenkul iktisap tarihi nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün iktisap tarihi nasıl tespit edilir?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabidir. Peki, Gayrimenkulün iktisap tarihi nasıl tespit edilir?

İktisap tarihi hangisidir?

İktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde gayrimenkullerin elden çıkarılması durumunda değer artış vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, iktisap tarihi hangisidir? Vergilendirmede iktisap tarihi nasıl tespit edilir?

Gayrimenkullerde iktisap tarihi nasıl belirlenir?

Gayrimenkullerde iktisap tarihinin nasıl belirlenmesi gerektiği, 25/ 03/ 2011 tarihli Gelir Vergisi Sirküleri/76 kapsamında açıklanıyor. Peki, gayrimenkullerde iktisap tarihi nasıl belirlenir? Gayrimenkullerde iktisap tarihi nedir?

Cins tashihi yapılan gayrimenkullerin değer artış kazancı vergisi!

Cins tashihi yapılan gayrimenkullerin değer artış kazancı vergisi nasıl hesaplanır? Cins tashihi yapılan gayrimenkullerin değer artış kazancı vergisi hesabında iktisap tarihi hangi tarihtir? İşte yanıtı..

Değer artış kazancı süresi!

Değer artış kazancı vergisinde mal ve hakların elden çıkarılma süresi ne kadardır? Gayrimenkulde iktisap tarihi nedir? Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak kaç yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, vergi olarak değerlendiriliyor?

İktisap tarihi mücbir sebep sayılır mı?

Mücbir sebep, Türkçede ortaya çıkan büyük doğal afetleri ve olayları ifade ediyor. Hukukta mücbir sebep hangi durumları ifade ediyor? İktisap tarihi mücbir sebep sayılır mı?

gayrimenkullerde iktisap tarihi nasıl belirlenir Haberi

gayrimenkullerde iktisap tarihi nasıl belirlenir

Gayrimenkullerde iktisap tarihi nasıl belirlenir?

Gayrimenkullerde iktisap tarihinin nasıl belirlenmesi gerektiği, 25/03/2011 tarihli Gayrimenkullerin Elden Çıkarılması Halinde, Değer Artışı Kazancının Hesaplanmasında, İktisap Tarihi Olarak Hangi Tarihin Esas Alınacağına İlişkin Açıklamalar kapsamında yer alıyor.


Bilindiği üzere, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinin birinci fıkrasının (1), (2), (4) ve (7) numaralı bentlerinde yazılı mal ve hakların iktisap tarihinden başlayarak belli süre sonra elden çıkarılması durumunda, iktisap tarihinin belirlenmesine ilişkin açıklamalar bu sirkülerin konusunu oluşturuyor.


Gayrimenkullerde İktisap Tarihinin Belirlenmesi

Gayrimenkullerde iktisap, Türk Medeni Kanununun 705 inci maddesi uyarınca, tapuya tescille olmaktadır. Buna göre, kat karşılığı müteahhide veya kooperatiflere verilen arsa karşılığında alınan gayrimenkuller dahil, iktisap edilen gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde, değer artışı kazancının tespiti yönünden iktisap tarihi olarak, gayrimenkulün tapuya tescil edildiği tarih esas...