19 / 05 / 2024

gayrimenkulün tapu kütüğüne beyanı

gayrimenkulün tapu kütüğüne beyanı

Gayrimenkulün tapuya beyanı nedir? Gayrimenkulün tapuya beyanı nasıl yapılıyor? Tapu kütüğünün beyan kısmında neler yazıyor? Gayrimenkulün tapuya beyanı hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar? 1 milyon ne kadar faiz getiriyor? Mevduat faizleri resmen fırladı!

Merkez Bankası'nın son faiz artışının ardından mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. Bu durum mevduat faizlerine talebi artırırken vatandaşlar ''1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. 

20 yılın en kötü gelir-gider tablosu açıklandı!

Merkezi yönetim bütçesinde gelirlerin giderleri karşılama miktarı 2023 senesinde yüzde 78,7’ye kadar azalarak, son 20 senenin en kötü performansını gösterdi.

Gönülbükü Konakları'nda son 7 konak! Teslim öncesi son fırsatlar!

Arın Gayrimenkul tarafından inşa edilen Gönülbükü Konakları, Bodrum merkeze 3 km uzaklıkta olan Demirbükü Koyun'da konumlanıyor. Peki Gönülbükü Konakları ne kadar? İşte Gönülbükü Konakları fiyat listesi...

Debreli Balkan Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Debreli Balkan Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Erdal Balkan, Ufuk Güneş ve Yavuz Debreli ortaklığında kuruldu.

Altını olanlara kötü haber geldi

Altını olan vatandaşlara kötü bir haber geldi. Altın piyasasında her şey sil baştan. İşte detaylar...

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Aydan Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydan Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır Buharalı tarafından kuruldu.

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

Mgg Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mgg Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Çalık, Gökhan Gerek ve Murat Bozkurt ortaklığında kuruldu.

Altınlarını satanlara kötü haber! Yerine koyarız devri bitti! İslam Memiş gram altın için yeni rakamı verdi

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram atın Kapalıçarşı fiyatı 1300 TL'yi geçerken İslam Memiş'ten ''Yerine koyarız devri bitti'' açıklaması geldi. Altınlarını satanlara kötü haber! İşte gram altında gelecek yeni seviye...

Altını olanlara kötü haber! Az önce tek tek açıklanan bu rakamları görenin dünyası yıkıldı! 30 Mart 2023 altın fiyatları

Altını olanlara resmen kötü haber geldi. Gram altın yeni güne düşüşle başladı. Az önce tek tek açıklanan bu rakamları görenin dünyası yıkıldı. İşte 30 Mart 2023 altın fiyatları...

Bu aspiratör ile mutfağınız kötü kokulardan arınsın! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Çeşit çeşit yemek yapayım ancak kokuları birbirine karışmasın diyenler için Simfer,çift motorlu hava transfer gücü teknolojisi ile mutfaklardaki kötü kokuyu yok ediyor. Tek kasetli filtre özelliğine sahip aspiratör özellikleri ile ön plana çıkıyor.

BM’den, deprem açıklaması! Yüzyılın en kötüsü!

Kahramanmaraş merkezli iki depremin, son yüzyılda bölge genelinde yaşanan en kötü olay olduğu Birleşmiş Milletler (BM) tarafından duyuruldu. BM, ‘asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerin bu bölgede son yüzyılda yaşanan en kötü olay olduğunu söyledi.

gayrimenkulün tapu kütüğüne beyanı Haberi

gayrimenkulün tapu kütüğüne beyanı

Gayrimenkulün tapuya beyanı!


Üçüncü kişileri aydınlatmak, bilgilendirmek ve özellikle uyarmak amacıyla tapu kütüğündeki özel sütununa işlenen taşınmazın hukuki durum ve akıbetini gösteren belirtmelere gayrimenkulün tapuya beyanı deniyor. 



Gayrimenkulün tapuya beyanı!


Gayrimenkulleri ilgilendiren bazı hukuki ve fiili ilişkilerin herkes tarafından bilinmesini sağlama amacıyla kütüğün beyanlar kısmına yapılan tapu sicili işlemi olarak biliniyor. Tapu kütüğünün beyan kısmında gösterilecek olanlar:


-Teferruat


- Kanunen kurulan daimi geçit hakkı


- Medeni kanuna göre artık kurulmaları mümkün olmayan ayni haklar


- Yapı müteahhit ve işçilerin işe başladıkları tarih


- Bir gayrimenkul malikinin diğer gayrimenkul üzerinde ayni hakları


- Devre mülk hakkı


- Fiil ehliyetinin sınırlanmasına ilişkin karalar


Beyanlar, gayrimenkul malikinin veya resmi bir dairenin yazılı istemi üzerine yapılıyor. Bunları herkesin bildiği farz olunduğu için beyanlar hakkında tapu siciline güven ilkesi uygulanmıyor. Gayrimenkulün tapuya beyanı konusunda taşınmazın...