03 / 05 / 2024

Gazbeton enerji

Gazbeton enerji

AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, ürettikleri ısı yalıtım değeri yüksek gazbetonun Türkiye'de kullanımının son 10 yılda yüzde 500 artış gösterdiğini ifade etti..

AKG Gazbeton çevre ve enerji dostu olmaya devam edecek!

Tüm dünyada her yıl 5 Haziran tarihinde kutlanan “Dünya Çevre Günü” nde, AKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu tüm paydaşlara yönelik önemli çağrılarda bulundu.

Gazbeton kullanımıyla yüzde 50 enerji tasarrufu mümkün!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, yapı sektöründe değişim beklediklerini vurgulayarak, "Çerçevede gazbeton kullanılan binalarda yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanabilir'' dedi.

Gazbeton enerji verimliliğinde yüzde 50 fark sağlıyor!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Genel Sekreteri Gülay Özdemir; “Gazbetonun sağladığı enerji verimliliği, ülke ve aile ekonomisine önemli katkılar sağlıyor, ekolojik denge korunarak, sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluşturuyor” dedi.

Gazbeton enerji verimliliğini artırıyor!

AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, ürettikleri ısı yalıtım değeri yüksek gazbetonun Türkiye'de kullanımının son 10 yılda yüzde 500 artış gösterdiğini ifade etti..

Şükrü Kahyaoğlu: 2014'te 865 bin TL tasarruf sağladık!

AKG Gazbeton, Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nda, Çorlu İşletmesi’nin üretim ve üretimle ilgili yan süreçlerde verimlilik sağlayan projesiyle ödül kazandı.

AKG Gazbeton, Enver Fuarı’nın altıncı yılında altı proje ile yarışacak!

İstanbul WOW Convention Center’daki Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarına katılmaya hazırlanan AKG Gazbeton, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün açtığı proje yarışmasına 6 yeni proje ile katılıyor.

AKG Gazbeton 2014'te yeşil binalara odaklanacak!

AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, "Yüzde 100 yerli hammaddelerle geliştirdiğimiz bu yeni nesil yalıtım plağı sağladığı güvenlik ve enerji tasarrufu sayesinde artı değer katacak" diye konuştu.

Zorlu Holding yenilebilir enerji yatırımlarını arttıracak!

Zorlu Enerji Genel Müdürü Arif Özozan da Zorlu Holding"in enerji alanındaki ilk faaliyetlerine 1993 yılında başladığını ve bugüne kadar yaklaşık 2 milyar dolar değerinde enerji yatırımı gerçekleştirdiklerini bildirdi.  

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali 1 yıl içinde lisanslanacak!

Rusya Nükleer Enerji Devlet şžirketi ROSATOM Genel Müdür Yardımcısı Alexander Lokshin, Mersin"de yapılacak Akkuyu Nükleer Enerji Santrali"nin lisanslama sürecini tamamlamak için 1 yıl süreleri bulunduğunu belirtti  

İgor Seçin, enerji projeleri için İstanbul'a geliyor

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin bugün İstanbul'a geliyor. Seçin'in enerji ajandasında İstanbule kurulacak nükleer santral, Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı ve doğalgaz bulunuyor  

Zorlu Center, AKG Gazbeton ürünlerini kullanıyor!

Sağlamlığı, kolay işlenebilmesi ve ısı yalıtım avantajlarının yanı sıra özellikle hafiflik ve A1 sınıfı yanmaz malzeme olmasıyla tercih edilen AKG Gazbeton ürünleri, Türkiye"nin en büyük karma projelerinden Zorlu Center"da kullanılıyor

MDC enerji'nin acı günü!

MDC Enerji Grup, BME Birleşik Müteahhitler Enerji Üretim A.şž, Erenler Enerji Üretim A.şž, BMM Birleşik Müteahhitler Müşavirlik A.şž'nin ortaklarından Metin Demiryürek ile Haluk Demiryürek'in babaları Sıtkı Demiryürek 11 Aralık 2010 günü vefat etti

Yılda 3 Marmaray yapmak için konutlarda enerji tasarruf şart!

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, artık, asgari düzeyde enerji tasarrufu sağlamayan binaların ruhsat alamayacaklarını ifade etti

Gazbeton enerji Haberi

Gazbeton enerji

AKG Gazbeton Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, ürettikleri ısı yalıtım değeri yüksek gazbetonun Türkiye'de kullanımının son 10 yılda   yüzde 500 artış gösterdiğini ifade ederek, "Gazbetonun inşaatlarda kullanılmasıyla ciddi oranda enerji tasarrufu sağlandı" dedi.


Kahyaoğlu, AA muhabirine, Türkiye'de enerji verimliliğinin artması için gazbeton kullanımının daha da yaygınlaşması gerektiğine işaret etti. Bunun, cari açığın kapanmasında önemli rol oynayacağını anlatan Kahyaoğlu, gazbetonun inşaatın yanı sıra diğer sanayi bileşenleri tarafından da kabul gördüğünü belirtti. 

Gazbetonun, 10 yıl önce yıllık  800 milyon metreküp olan kullanım miktarının, geçen yıl 4 milyon metreküpe ulaştığını vurgulayan Kahyaoğlu, enerji tasarrufu ve verimliliğini faaliyetlerinin her alanında önemsediklerini ifade etti.  Kahyaoğlu, sadece ürettikleri gazbeton ürünüyle değil, aynı zamanda üretim yaptıkları tesislerde de tasarrufu önemsediklerini belirterek, şunları kaydetti:


"Kurulduğumuz günden bu yana üretim...