21 / 05 / 2024

gazbeton Minepor

gazbeton Minepor

İnşaat sektörüne ilişkin yasa ve yönetmeliklerdeki gelişmeler, binaların enerji performanslarına ve malzemelerin yalıtım özelliklerine dikkat edilmesini zorunlu kılıyor. Cephe, teras ve tavan yalıtımlarının önemi her geçen gün artıyor...

Ytong'tan artan müstakil ev talebine yenilikçi çözüm!

Türkiye’nin lider gazbeton üreticisi Türk Ytong, koronavirüs salgını sonrası müstakil evlere yönelen vatandaşlar için hızlı inşa edilen güvenli bir yapı sistemi hayata geçirdi.

Türk Ytong 10 yılda bin 200 mimarlık öğrencisine ulaştı!

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, Gazbeton Dersleri ile 10 yılda bin 200 mimarlık öğrencisine ulaştı.

Türk Ytong'tan mimarlık öğrencilerine ders!

Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, mimarlık öğrencilerine gazbeton dersi verdi. Türk Ytong, 9 yılda 1.000’in üzerinde öğrenciyi eğitti.

Yangına karşı önlem proje aşamasında alınmalı!

AKG Gazbeton Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, projelerde seçilen malzemelerle yangınların önüne geçileceğini açıkladı. Güvenç, yangına karşı ilk önlemin binaların proje aşamasında alınması gerektiğini söyledi. 

Nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacı bir üst seviyeye taşınıyor!

AKG Gazbeton, Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle korkutan senaryolarla başa çıkmak için güvenli yapıların inşasının gerekliliğini kaydetti... 

TGÜB'ten Taksim İlkyardım Hastanesi Yangını açıklaması!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) 5 Nisan Perşembe günü İstanbul Gaziosmanpaşa’daki Taksim İlkyardım Hastanesi’nde meydana gelen yangın felaketine ilişkin basın açıklaması yaptı..

Degas ile evler depremde yıkılmayacak!

Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içerisinde 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. AKG Gazbeton İşletmeleri, depremde evlerin fazla zarar görmemesi için Degas'ı üretti.

Yapı malzemelerinde yanmaz ürün tercih edilmeli!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu, gazbeton üretiminde dünya lideri Türk Ytong, 23-27 Mayıs 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda yapılarda yangın güvenliğine dikkat çekiyor.

AKG Gazbeton, BAU Münih'e katıldı!

Gazbeton sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, dünyanın en büyük yapı fuarı BAU Münih'e katılarak, sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Yozgat Şehir Hastanesi'ni tercihi AKG Gazbeton oldu!

AKG Gazbeton blok ve lento ürünlerinin kullanıldığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk “Şehir Hastanesi” Yozgat’ta açıldı. Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin tercihi AKG Gazbeton oldu.

Gazbeton üreticileri sürdürülebilir Türkiye için hedef belirledi!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği İMSAD tarafından düzenlenen SBE16 İstanbul - Akıllı Metropoller Konferansı’na katılarak “Sürdürülebilir Türkiye” için hedeflerini anlattı.

Fethi Yaşar: Rant için değil, kent için dönüşüm yapıyoruz!

AKG Gazbeton, Ankara Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde kentsel dönüşümde gazbeton kullanımının öneminin tartışıldığı bir seminer düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seminerde bölge için yaptıkları çalışmaları anlattı ve “Önceliğimiz vatandaşın istediğidir” dedi.

Haydarpaşa Garı vagonlarının mültecilere ev tasarımı ödül aldı!

Gazbeton üreticisi Türk Ytong’un mimarlık öğrencileri için düzenlediği ‘Ytong Mimari Fikir Yarışması’na bu yıl mülteciler damga vurdu.

gazbeton Minepor Haberi

gazbeton Minepor



İnşaat sektörüne ilişkin yasa ve yönetmeliklerdeki gelişmeler, binaların enerji performanslarına ve malzemelerin yalıtım özelliklerine dikkat edilmesini zorunlu kılıyor. T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 25 Şubat 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Enerji Verimliliği Strateji Belgesi 2012-2023" ile "binalara azami enerji ihtiyacı ve azami emisyon sınırlaması getirilmesi" mevzuatı kamuoyu ile paylaşıldı. Yine aynı belgede 2017 yılından itibaren yürürlüğe girecek olan "her bina için belirlenen asgari karbonmonoksit salınım miktarının üzerinde olan yapılara idari yaptırım uygulama" esasları belirlendi. 


Her binanın sahip olacağı enerji kimlik karnesi ve bu doğrultuda uygulanması muhtemel idari yaptırımlar nedeniyle cephe, teras ve tavan yalıtımlarının önemi her geçen gün artıyor. 


Yapılaşmanın özellikle yoğun olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi büyük kentlerde yeni binaların yanı sıra, pek...