28 / 04 / 2024

gazbeton ne ile sıvanır

gazbeton ne ile sıvanır

Kireç ya da çimento ile hazırlanan gazbeton nedir, nerelerde kullanılır? İşte yanıtı ve detayı haberimizde...

Kiralara yüzde 25 sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti! Bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Haziran 2022'de yürürlüğe giren kiralarda yüzde 25 sırını ile kira artış oranlarına sınırlama getirilmesi planlandı. Fakat bu uygulama milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Peki bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong tarafından yayımlanan notta Dolar/TL kurunun yavaş ve ılımlı yükselişle yıl sonunda 33 liraya çıkacağı belirtildi. Peki Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile 2002'den bugüne 463 bin 270 engelli vatandaş işe yerleştirildi...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR ile 2002 senesinden bugüne kadar 463 bin 270 engelli vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Kadri Özgüneş hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? Şu an hangi alanda çalışıyor?

Kadri Özgüneş kimdir? Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini hangi üniversitelerde aldı? Erdemir’de ne iş yapıyor? İşte Kadri Özgüneş ile ilgili merak edilen her şey...

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b

Ek MTV için dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişiler ne yapmalı?

Dünya yazarı Zeki Gündüz, Anayasa Mahkemesi'nin iptal talebini reddettiği ek MTV'de dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişilerin ne yapması gerektiğini kaleme aldı.

Altın fiyatlarında ibreler yeşile döndü! 1 Temmuz altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, Cumhuriyet altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne artışla başladı. Altın fiyatlarında ibreler yeşile dönerken yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. 1 Temmuz 2023 altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın, .çeyrek altın, yarım ve Cumhuriyet altını kaç lira? Canlı altın fiyatları.

THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? Yenişehir Evleri isim listesi belli oldu mu? 

THY ile Emlak Konut işbirliğinde Arnavutköy'de yükselecek, Yenişehir Evleri projesi için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki,  THY ile Emlak konut Arnavutköy kura çekilişi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2023? Temmuz zammı ile evde bakım parası ne kadar oldu?

Temmuz ayı asgari ücret zammı belli oldu. Peki bu zam ile 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar!

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Mükemmel yol tutuşu ve yüksek performansı ile BMW 4 serisi bayilerde! BMW 4 serisi Nisan zammı ne kadar oldu?

BMW 4 Serisi, sportif sürüş özellikleri, lüks iç mekanı ve son teknolojik özellikleri nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca şık tasarımı, çeviklik ve performansı ile de dikkat çekmektedir. Peki BMW 4 serisi Nisan zammı ne kadar oldu?

Aile destek ödemeleri 1250 TL'ye çılgın zam gelecek mi? Aile Bakanlığı mart ayı ile destek parası ne zaman yatıyor?

Aile ve Destek Paketi ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Peki, Aile destek ödemeleri 1250 TL'ye çılgın zam gelecek mi? Aile Bakanlığı mart ayı ile destek parası ne zaman yatıyor? İşte detaylar...

Depreme karşı dayanıklılığı ile bilinen 'Çelik ev' fiyatları ne kadar? 1 Mart 2023 fiyat listesi...

Çelik ev fiyatları, Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 11 ilde ilgi ile araştırılıyor. Çelik ev fiyatları ne kadar? 1 Mart 2023 fiyat listesi...

gazbeton ne ile sıvanır Haberi

gazbeton ne ile sıvanır

Gazbeton nedir?

Gazbeton, ince ve silisli bir agrega ve inorganik bir bağlayıcı madde (kireç ya da çimento gibi) ile hazırlanan karışımın, gözenek oluşturucu bir madde katılarak belli işlemlerden geçirilmesi yoluyla elde edilen hafif betona deniyor.


Gazbeton nasıl yapılır?

Gazbeyon genellikle, çoğu kez alimünyum tozu, ince kum, su ve bir bağlayıcı (çimento, kireç ya da her ikisi) ile karıştırılıp kalıplanarak yapılıyor. Alüminyum tozuna su karıştırılması ile doğan kimyasal reaksiyon sonucunda oluşan hidrojen kabarcıkları betonun gözenekli, dolayısıyla da hafif olmasını sağlıyor.


Reaksiyon, bağlayıcının kirecinin alüminyum tozuna etkisiyle meydana geliyor. Gazbetonun, yüksek ısı ve buhar basıncı altında fabrikada yapılan otoklavlı türü olduğu gibi, yapıyerinde yapılan türü de bulunuyor.


Bunlardan ikincisinin fiziksel nitelikleri, birincisininkinden daha düşüktür; bununla birlikte buhar borularının ve benzerinin yalıtımında da yararlı oluyor.


Gazbetonlar genellikle 400...