12 / 05 / 2024

gaze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi

gaze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi

Kurtulmuş, "Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi ve bombalamalardan etkilenen Filistinli kardeşlerimize 300 daire inşa ediyoruz. 2014 yılı sonuna kadar yaptığımız yardımların toplamı 84 milyon dolardır." dedi.

Türk Kızılay'dan Filistin'deki 300 aileye kira yardımı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türk Kızılay, Filistin'deki toplam 300 aileye kira desteği verecek.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Pendik'teki Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Pendik Belediyesi Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirdiği Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışını dün gerçekleştirdi.

Türk işadamlarına, Filistin'de anahtar teslim fabrika!

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından ekonomi cephesi hareketleniyor. Filistin’e istihdam da sağlayacak Cenin'de Türk işadamları anahtar teslim fabrikalar alarak, Made in Filistin markasıyla üretim yapacak.

Türk-Macar Dostluk Parkı açıldı!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan'ın Pecs kentini ziyaret etti. Kaynak, Zigetvar kentindeki Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı yaptı.

Türk yatırımcılardan Filistin'e solar panel fabrikası!

Türkiye- Filistin İş Konseyi organizasyonu gerçekleşti. Organizasyonda Filistin'in yaşadığı enerji problemine çözüm getirmesi planlanan solar panel fabrikası ile ilgili ilk görüşmeler gerçekleştirildi.

Türk-Macar Dostluk Parkı yenileniyor!

Macaristan'ın Baranya bölgesindeki Zigetvar kentinde yer alan Türk-Macar Dostluk Parkı, TİKA tarafından restore ediliyor. Dostluk parkının eylül ayında gerçekleştirilecek.

Türk Kızılayı'ndan Gazze'ye ilk yardım istasyonu!

Gazze'nin İsrail sınırındaki El-Karara kasabasında, Türk Kızılayı'nın finansmanı ve Karara Belediyesi ile Filistin Kızılayı'nın işbirliğiyle ilk yardım istasyonu açıldı.

Ortadoğu Ülkeleri, Türk mermeleri için Antalya'ya geliyor!

Antalya'ya Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, İran, Ürdün, Filistin, Irak, Lübnan ve Umman başta olmak üzere 44 ülkeden alıcı heyetler, Türk mermeri için gelecek.

Numan Kurtulmuş: Filistinliler için 300 daire inşa ediyoruz!

Kurtulmuş, "Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi ve bombalamalardan etkilenen Filistinli kardeşlerimize 300 daire inşa ediyoruz. 2014 yılı sonuna kadar yaptığımız yardımların toplamı 84 milyon dolardır." dedi.

Kırgız-Türk Dostluk Polikliniği ve Mamografi Merkezi açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kırgızistan'ın güneyindeki Oş bölgesinde dört yıl önce çıkan etnik çatışmaların ardından yardım amaçlı hazırladığı ve uygulamaya koyduğu eylem planındaki projelerini tamamladı.

gaze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi Haberi

gaze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Filistin sorununu çözüme kavuşturuncaya kadar gündeme getirmeye devam edeceklerini bildirdi.


Kurtulmuş, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bu yıl 5'incisi düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Olağanüstü Zirvesi"nde delegelere hitap etti. Burada bulunmanın kendisi için bir onur olduğunu dile getiren Kurtulmuş, zirveye katılan ve organizasyonda emeği geçen özellikle Endonezya hükümeti, Cumhurbaşkanı Joko Widodo, İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a teşekkür etti.


Dünyanın her tarafından Müslümanların Kudüs ve Al-Aksa'yı ziyaret etmeleri gerektiğini aktaran Kurtulmuş, Ürdün'ün, Filistin sorununun çözümü konusundaki çaba ve girişimlerinin de desteklenmesi gerektiğini vurguladı.


Kurtulmuş, kabul edilecek Cakarta deklarasyonuyla tüm dünyaya İslam ümmetinin güçlü bir sesi olarak Kudüs ve Al-Aksa'nın korunması mesajının verileceğine inandığını belirterek, "Uluslarası toplum 1967 sınırlarıyla, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir...