13 / 05 / 2024

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restorasyon çalışmaları

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restorasyon çalışmaları

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Aydın'daki Ahmet Gazi Cami restorasyonu tam gaz!

Aydın Çine'de bulunan Ahmet Gazi Camisi'nde restorasyon çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Şahinbey Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami açıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Şahinbey Belediyesi, Güneykent Mahallesi’ne yaptırdığı Ahmet Muhtar Büyük Çınar Cami’nin açılışını yaptı.

Ahmet Hakan: Yeni havaalanının adı Mustafa Kemal olsun!

Ahmet Hakan, "Yeni havaalanının adı 'Mustafa Kemal' olsun" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizin Gazi’ye hürmeti sonsuzdur. Milletimizin Mustafa’ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur." dedi...

Sedat Peker 15 Temmuz şehidinin ailesine ev hediye etti!

İstanbul’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Çengelköy’deki şehitlikleri ziyaret eden Sedat Peker, 15 Temmuz şehidi Burak Cantürk’ün ailesine ev, gazi Ahmet Onay’a da otomobil hediyesi verdi.

Torbalı Gazi İlkokulu'nun inşaatı Mart 2017'de tamam!

Adliye arkasında hızla yükselen Gazi İlkokulu'nun binası Mart 2017'de teslim edilecek. Torbalı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kuran yapımı devam eden inşaatı gezerek binanın Gazi'ye teslim edileceği günü iple çektiklerini söyledi

Ünye Saraçlı Mahallesi Muhtar Evi açıldı!

Ünye’de mahalle muhtarlarına daha iyi hizmet verebilmek adına muhtar evi sözü veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, sözünü tutarak Çınarlık ve Kaledere mahalleleri muhtar evinin ardından Saraçlı Mahallesi Muhtar evini açtı.

Kayseri Kocasinan'da yeni muhtar evleri yapılıyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahalle sakinlerine hizmet kalitesini arttırmak amacıyla yeni muhtar evleri hazırlatıyor.

Osman Gazi Köprüsü ile trafik rahatladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Osman Gazi Köprüsü ile birlikte körfezde ciddi rahatlama var." dedi.

Yenimahalle Muhtar Ahmet Ali Şimşek Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan hizmet alanları bir bir açılmaya devam ediyor. Ergenekon Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Muhtar Ahmet Ali Şimşek Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.

Ünye'de 18 mahalleye muhtar evi yapılacak!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ilçenin Saraçlı Mahallesi’nde Muhtar Evi’nin yapılacağını söyledi. Ahmet Çamyar, “Muhtar Evlerimiz 2 katlı tarihi Ünye Evleri görünümünde olacak" dedi.

Ahmet Özata: TOKİ konutlarında öncelik bizim olmalı!

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Çalcağıl köyü muhtarı Ahmet Özata, tarlalarının Eti Maden İşletmeleri tarafından istimlak edildiğini belirterek, bu sebeple TOKİ konutlarında kendilerine öncelik hakkı tanınmasını istedi.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restore ediliyor!

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Ahmet Misbah Demircan mahalle muhtarıyla bir araya geldi!

İlçedeki mahalle muhtarıyla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, belediyelerin görevlerinin sadece çöp toplayıp temizlik yapmak olmadığını belirterek, “Belediyeler, şehrin liderliğini ve öncülüğünü yapar, şehrin rotasını belirler,” dedi.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restorasyon çalışmaları Haberi

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restorasyon çalışmaları

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağında başlayan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı. 


Doğanay, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, konağın hızlı bir şekilde restore edildikten sonra yeniden işlevlendirilerek faal hale getirileceğini belirterek, "Restorasyonla hem Kars'ın sanat galerisi ihtiyacı karşılanmış olacak hem de Gazi Ahmet Muhtar Paşa Hatıra Evi ve Aşıklar Evi adıyla konağı daha fonksiyonel hale getirmeyi düşünüyoruz" dedi. Konağın kentin en güzel tarihi binalarından birisi olduğunu ifade eden Doğanay, şunları kaydetti: "Kars'ın hem marka hem de en gözde binalarından biri. İnşallah bu sezon burayı bitirip 2016 turizm sezonuna yetiştireceğiz. Daha önce burada lavabo, doğal gaz yoktu. Onların...