06 / 05 / 2024

Gazi Mahallesi kentsel dönüşümü

Gazi Mahallesi kentsel dönüşümü

İstanbul’un belki de en dezavantajlı bölgelerinden biri olan Sultangazi büyük bir değişim yaşıyor. Belediye Başkanı Cahit Altunay’la, ilçedeki kentsel ve kültürel dönüşümü ve Gazi Mahallesi konuşuldu.

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Sarıgazi Mahallesi, 217 ada, 1 parselin bir kısmı ile bitişiğinde yer alan bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Sarıgazi Mahallesi, 157 Ada Park Parselin Belediye Hizmet Alanı olarak Planlanmasına Yönelik 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Burdur Necatibey Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Burdur Merkez Necatibey Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 7 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Hakkari Gazi Mahallesi 297 konut ihalesi bugün!

Hakkari İli, Merkez İlçesi, Gazi Mahallesi 297 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Bursa Akpınar Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bursa'nın yıllardır çözülemeyen Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm için hak sahipleriyle Büyükşehir Belediyesi arasında sıcak rüzgarlar esiyor. Her iki tarafta anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasını istiyor.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Gazi Mahallesi kentsel dönüşümü Haberi

Gazi Mahallesi kentsel dönüşümü

Sultangazi’yi nasıl bilirsiniz? Gerek yoğun göç alması, gerekse sosyo-ekonomik seviye açısından kentin dezavantajlı bölgelerinden biri olarak değil mi? Peki altı yıl önce kurulan ilçede neler oldu, hangi yatırımlar yapıldı dersiniz? İşte bu soruların yanıtlarını alabilmek için Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’la buluştuk. Başkanla ilçenin değişimini, dönüşümünü konuştuk, Gazi Mahallesi’nin dönüşümünde önemli rol oynayan Kent Ormanı’nı gezdik...



Dezavantajlı bölgelerin başkanlarıyla konuşurken kentsel dönüşümle birlikte kültürel dönüşüm üzerinde de duruyoruz. Sanırım bunu en çok sizinle konuşacağız. Zira Sultangazi, şehrin göç alan, değişime-gelişime en çok ihtiyacı olan bölgelerinden biri. Öncelikle buradan başlayalım, hem kentsel dönüşüm hem de akabindeki sosyo-kültürel dönüşüm...



Altı yıl önce Gaziosmanpaşa’dan ayrıldığımız zaman belki bahsettiğiniz noktada gerçekten geri kalmış, hizmetsiz bir alan devraldık. Gerek ulaşım, gerek sağlık, gerek çevreyle ilgili çok...