29 / 04 / 2024

gaziantep 2014 yatırımları

gaziantep 2014 yatırımları

Gaziantep Üniversitesi’nden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanı (CCKB) Projesi kapsamında, ekonomik açıdan başarılı ve ilginç bir kent olarak değerlendirilen Gaziantep’te inceleme başlatıldı.

Fatma Şahin Gaziantep'in turizmden hak ettiği payı alması için harekete geçti!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TÜRSAB arasında Gaziantep’in turizmini ve kongre merkezlerini geliştirmek amacıyla bir komisyon oluşturuldu. İlk toplantı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı.

Mehmet Tahmazoğlu: Gaziantep'i daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz!

Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'i daha yaşanılabilir ve kültürel yönden daha zengin bir yere getirmek için çalışma yaptıklarını ve yapacaklarını belirtti. Mehmet Tahmazoğlu yeni projelerinden de bahsetti.

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.

Gayrimenkul yatırımları arttı mı?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Orhan Bursalı, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımlarının payının 2014’ten itibaren 4 milyar dolara çıktığını belirtti ve gayrimenkul yatırımlarını kaleme aldı. 

Gaziantep'e yapılan yatırımlar mecliste!

2009-2019 yılları arasında Bakanlık ve bağlı kuruluşlarca Gaziantep'e yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziantep’te devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu!

Gaziantep’e yapılan devlet yatırımlarında son yıllarda büyük artış var. Son yıllarda kentte yapılan devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu. Halen devam eden 527projenin bütçesi 10.4 milyar lira…

Hasan Sever İnşaat'ın enerji yatırımları arttı!

İstanbul, Gaziantep ve yurtdışında birçok büyük inşaat projesine imza atan Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırımlarını arttırma kararı aldı.

Gaziantep Nizip'te hangi yatırımlar yapılacak?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Nizip’in yatırımlar ve projelerle kalkınan bir ilçe olacağını söyledi. Şahin yaklaşık 3 saat süren toplantıda muhtarlardan gelen talep ve istekleri dinledi.

Vodafone, Gaziantep'e son 5 yılda 36 milyon liralık yatırım yaptı!

Vodafone, "Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında son 5 yılda Gaziantep'te 36 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy Gaziantep'teki yatırımları anlattı.

Özel sektör inşaat yatırımları arttı!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Gaziantep OSB yatırımlarında 2023 hedefleri revize edilmeyecek!

Bu yıl yüzde 4,5 büyümeyi, ihracatta geçen yılı yakalamayı planladıklarını söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’te yatırımların yavaşladığını ama durmadığını bu nedenle 2023 hedeflerini revize etmeyeceklerini açıkladı.

Özel sektör inşaat yatırımları büyümeye devam ediyor!

Özel sektör inşaat yatırımları 2014 yılında yüzde 9.4 artış gösterirken sektör, 2015 yılında da büyümeye devam ediyor.

Türkiye rüzgar yatırımlarında Avrupa'da 5'inci oldu!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinden, 2014 yılında rüzgar enerjisi yatırımlarında Türkiye 'nin, Avrupa 'da beşinci, dünyada onuncu sırada yer aldığı bildirildi.

Temiz enerji yatırımları arttı!

Yenilenebilir enerji yatırımları 2014’te yüzde 16 oranında artış göstererek 310 milyar dolara yükseldi. Yatırımlarını tetikleyen en önemli unsur ABD ve Çin’deki güneş enerjisi yatırımları oldu

Netsel Turizm Yatırımları değerleme raporu!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Netsel Turizm Yatırımları A.Ş 2014 Yıl Sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Açıklama ve değerleme raporu şöyle...

gaziantep 2014 yatırımları Haberi

gaziantep 2014 yatırımları


Gaziantep Üniversitesi’nden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanı (CCKB) Projesi kapsamında, ekonomik açıdan başarılı ve ilginç bir kent olarak değerlendirilen Gaziantep’te inceleme başlatıldı. Bu amaçla 6 Eylül’e kadar sürecek çalışma için kente gelen Dünya Bankası uzmanları Joe Kulenovic, Austin Kilroy ve Dünya Bankası Ankara Ofisi’nde görevli Avrupa ve Orta Asya Uzmanı Can Selçuki, Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileriyle bir araya geldi. Gelişmekte olan dünya kentlerine model gösterilen Gaziantep’in öyküsünü dinleyen uzmanlar, üniversite-sanayi işbirliği ve şehrin yükselişinde üniversitenin katkısını araştırdı. 


Üniversite-sanayi işbirliği anlatıldı 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Coşkun, Dünya Bankası’nın, ekonomik açıdan başarılı şehirleri mercek altına aldığını, bu kategoride belirlenen 7 şehirden birinin de Gaziantep olduğunu hatırlattı. 


Toplantıda, uzmanlara Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşları, halkın...