18 / 05 / 2024

Gaziantep Araban Yolu ve Çevresi imar planı

Gaziantep Araban Yolu ve Çevresi imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 16 Mart 2015 tarihinde onaylanan Gaziantep Beylerbeyi Bölgesi Araban Yolu ve Çevresi İlave - Revizyon İmar Planı bugün askıya çıkarıldı...

TOKi’den Gaziantep Araban’da 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ'nin Gaziantep projelerinin detayları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Peki TOKİ Gaziantep Araban projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Gaziantep Araban 2022 sosyal konut projesi...

Gaziantep Araban ve Yavuzeli için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Araban ve Yavuzeli ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Gaziantep Araban için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Araban ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Gaziantep'te 4 yılda 500 kilometre arazi yolu açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan arazi yollarıyla köylülerin arazisine ulaşımı kolaylaştı. Büyükşehir, 4 yılda 9 ilçeye bağlı köylerde yaklaşık 500 kilometre uzunluğunda yeni arazi yolu açtı.

Gaziantep Nizip ve Karkamış'ta acele kamulaştırma!

Gaziantep'te Nizip-Karkamış il yolu yol yapım çalışmaları için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Gaziantep'teki Tarihi Yavuz Sultan Selim Cami hizmete açıldı!

Gaziantep'in Araban ilçesindeki restorasyon çalışması tamamlanan 500 yıllık tarihi Yavuz Sultan Selim Camisinin ve Minaresinin açılışını gerçekleştirildi.

Gaziantep yeşil binalarla tanışacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kilis yolu üzerinde inşa etmeyi planladığı Ekolojik tabanlı konutlarda hangi modelin uygulanacağı, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde geniş kapsamlı toplantıda masaya yatırıldı.

Gaziantep Mozaik Yolu Projesi Fransa'da tanıtıldı!

"Gaziantep Mozaik Yolu" projesi için Fransa’ nın başkenti Paris ‘ te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nda (UNESCO) etkinlik düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir'den 54 kilometre bisiklet yolu!

Güneydoğu’nun en çok göç alan ili Gaziantep’te artan nüfusla beraber ulaşım noktasında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kent merkezinde bisiklet yolları yapmaya başladı.

Şehitkamil'de yeni yol açma çalışmaları başladı!

Şehitkamil Belediyesi, Yeni Adliye Yolu ile Araban Yolu arasında yaptığı yol açma çalışması sonucunda şehrin doğusuyla batısını birbirine bağlıyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni üst geçit yapılıyor!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımına başlanan 420 metre uzunluğundaki vasıta üst geçidi projesi ile demir yolu hemzemin geçişinde yaşanan trafik yoğunluğunun giderilmesi planlanıyor.

Gaziantep'in köy yolları genişletiliyor!

Şehir merkezindeki yol ve imar çalışmalarının yanında taşra ilçelerinde de çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son 2 yıl içinde yaklaşık 500 köyde yol, asfalt, mıcırlama ve arazi yolu çalışması yaptı.

Gaziantep Araban Yolu ve Çevresi imar planı Haberi

Gaziantep Araban Yolu ve Çevresi imar planı


Gaziantep Şehitkamil İlçesi, Beylerbeyi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 1/1000 ölçekli Gaziantep Beylerbeyi Bölgesi Araban Yolu ve Çevresi İlave-Revizyon İmar Planı Şehitkamil Belediyesi Meclisinin 16 Nisan 2014  tarih ve 52  sayılı  kararına  istinaden  kabul edildi.


İmar uygulaması Çevre ve Şehircilik Belediyesi tarafından 16 Mart 2015 tarihinde onaylandı. 1/1000 Ölçekli Gaziantep İli Beylerbeyi Bölgesi Araban Yolu ve Çevresi  İlave-Revizyon İmar Planı bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 30 gün boyunca askıda...