05 / 05 / 2024

Gaziantep demiryolu tüneli çalışmaları

Gaziantep demiryolu tüneli çalışmaları

Türkiye’nin en uzun demir yolu tünel inşaatı olan ve Gaziantep Nurdağı'nda inşaat çalışmaları devam eden 9 bin 950 metre uzunluğundaki çift tüplü yüksek hızlı tren tünelinde ışığın görülmesine son 600 metre kaldı...

Milletvekillerinden Amanos Tüneli Projesi'ne destek!

İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan'dan destek geldi.

Ardahan Sahara Tüneli'nin projesi hazır!

Vali Bilmez: "Sahara Tüneli projesi tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. Ardahan gibi bir ilde, bir değil, birkaç tünel yapımı aynı anda sürüyor. İpek Demiryolu üzerindeki tünel bitti bitecek." dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde zemin etüdü çalışmaları başladı!

İstanbul'da günde 6,5 milyon kişinin kullanması planlanan hem karayolu hem demiryolu geçişleri bulunacak Büyük İstanbul Tüneli için çalışmalar tüm hızıyla başladı.

İsviçre’deki Gotthard Base Tüneli'nde seferler başladı!

İsviçre’de isviçre Alp Dağları’nın altından geçen 57 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun ve derin demiryolu tüneli Gotthard Base’de dün düzenli tren seferleri başladı.

Gaziantep Belpınar Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapılan 5 bin 450 metre uzunluğunda ve 6 metre çapındaki Belpınar Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli 2019'da tamamlanacak!

TCDD Adana 6. Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Saygılı, Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidini kapsayan projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli inşaatında son durum!

TCDD tarafından yaptırılan ve Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak Bahçe- Nurdağ Demiryolu Tüneli'nde çalışmalar hız kazandı.

Çin-Özbekistan arası Angren Pab demiryolu tüneli açıldı!

Çin ile Özbekistan arasındaki 20 kilometrelik demiryolu tüneli, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan açılış töreni Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping katılımıyla gerçekleştirildi.

Gotthard Base Tüneli açıldı!

İsviçre Alp Dağları'nın altından geçen, 57 kilometre uzunluğa ve 2 bin 300 metre derinliğe sahip dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli Gotthard Base açıldı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli inşaatında son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor.

Rönesans İnşaat, Gotthard Base Tüneli için gün sayıyor!

Rönesans İnşaat tarafından yapılan dünyanın en uzun tüneli Gotthard Base’in tamamlanması için geri sayım başladı. Gotthard’ın tamamlanmasıyla İsviçre, Avrupa’nın büyüyen yüksek hızlı demiryolu ağına entegre olacak.

İsviçre'deki dünyanın en uzun tüneli tamamlandı!

İsviçre Alpleri’nin altından geçen 56 kilometre uzunluğundaki demiryolu tüneli tamamlandı. NEAT Gotthard Base Tüneli, geliş ve gidiş için birbirine paralel 9 metre çapında iki tünelden oluşuyor.

Gothard Demiryolu Tüneli 1 Haziran 2016'da açılacak!

Zürih ve Milano arasındaki mesafenin 2 saat 40 dakikada kat edilmesini sağlayacak olan Gothard Demiryolu Tüneli 57 kilometre uzunluğunda. Trenler 250 kilometre hız yapacak .

Gaziantep demiryolu tüneli çalışmaları Haberi

Gaziantep demiryolu tüneli çalışmaları

Türkiye’nin demiryolu hattındaki en uzun tüneli olacak olan 9 bin 950 metre uzunluğa sahip tünelde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Nurdağı'nda 2014'te çalışmalara başlanan çift tüplü tünelin 2021'de tamamlanması hedefleniyor. Sabah'ta yer alan habere göre; tünel kazısının tamamlanmasına 600 metre kaldığı öğrenildi. Tünelin hayata geçirilmesiyle yolcu trenlerinin yaklaşık 5,5 saat olan Adana- Gaziantep arasındaki seyahat süresini hızlı trenle 1,5 saate, tünel ile de Nurdağı- Bahçe arasındaki 80 dakikalık sürenin 15-20 dakika düşmesi hedefleniyor. 

600 METRE KALDI

Tünel inşaatının Şantiye Şefi Kadir Seyfi Turan, "Hızlı tren yol inşaatına 2014 yılında çalışmaya başladık 2021 senesinde bitirmeyi düşünüyoruz. Toplam güzergâhımız 17 kilometre, bunun 9 bin 950 metresi tünelden oluşmaktadır. Özel makinelerimizle tünellerimizi açıyoruz. Buradan Bahçe'ye kadar olan mesafeyi 17 kilometreye düşürmeyi amaçlıyoruz. 80...