29 / 04 / 2024

Gaziantep Eski Öğretmenevi ne olacak

Gaziantep Eski Öğretmenevi ne olacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bir yıl önce kamuoyuna tanıttığı, "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" Gaziantep Eski Öğretmenevi'nin yerinde yükselecek.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları 29 Ekim'de teslim edilecek!

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada TOKİ'nin İslahiye'de yapımını sürdürdüğü deprem konutlarını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Gaziantep'te 42 bin 358 deprem konutu inşa edilecek!

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamda Gaziantep'te 42 bin 358 deprem konutu inşa edileceğini kaydederek, bunların 12 bin 607'sinin köy evi olduğunu söyledi.

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Konut fiyat artışında lider Gaziantep!

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında yüzde com 63,19 ile Gaziantep, yüzde 46,15 ile Antalya, yüzde 43,30 ile Eskişehir, yüzde 36,43 ile Çorum ve yüzde 36,07 Sakarya geldi.

Naksan Holding'in eski yöneticileri hakkında kırmızı bülten!

Gaziantep'te devam eden FETÖ davasında, Naksan Holding eski yöneticileri firari sanıklar Osman, Bahaeddin, Beyhan ve Mehmet Hilmi Nakıboğlu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. 

Şehitkamil Eskişarkaya Sosyal Tesisi tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Eskişarkaya Mahallesi’nde yapımına kısa süre önce başladığı sosyal tesisin inşaatını tamamladı.

Paralel Yapı'nın eski yöneticisi Taner Nakıboğlu'na 15 yıl hapis cezası!

Paralel Yapı'nın eski yönetim kurulu başkanı ve Naksan Holding'in eski yönetim kurulu üyesi Taner Nakıboğlu, Gaziantep'teki FETÖ davasında 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

7 ildeki eski statlar Millet Bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Bursa, Eskişehir, Trabzon, Gaziantep, Konya, Samsun ve Ordu'da eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi"ne dönüştürülecek...

Gaziantep Eski Öğretmenevi, Anadolu Arkeoloji Enstitüsü olacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bir yıl önce kamuoyuna tanıttığı, "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü" Gaziantep Eski Öğretmenevi'nin yerinde yükselecek.

Kocaeli projeleri Gaziantep'e örnek olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun misafiri olarak Kocaeli’ye gelen eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beraberindeki bürokratlarla birlikte İSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Hastanesi yıkılacak!

Gaziantep'te günlük 6 bin hastanın tedavi gördüğü Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı. Yıkım kararının ilk ayağı eski Doğum Hastanesi'nde başlanacak.

Gaziantep Bozoklar'da kentsel dönüşüm şart!

Bozoklar Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Yapıcı, Gaziantep genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının eski yerleşim yerleri için fırsat olduğunu ifade etti.

Gaziantep Şehitkamil'de kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırılan bir alandaki eski bina, kamulaştırmayı kabul etmeyen ev sahipleri nedeniyle ilginç bir yöntemle yıkılıyor.

Gaziantep Eski Öğretmenevi ne olacak Haberi

Gaziantep Eski Öğretmenevi ne olacak


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bir yıl önce kamuoyuna tanıttığı, "Anadolu Arkeoloji Enstitüsü"nün nerede hayata geçirileceği belli oldu. Buna göre, Bey Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda bulunan Eski Öğretmenevi, enstitüye dönüştürülecek.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen "AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Projesi"nde önemli bir eşik geçildi. Eski Öğretmenevi binasının enstitüye dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri sonuç verdi. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi, Kendirli Kilisesi, zemin katta yer alan restoran ve mutfak yapısını, Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etti. Konuyla ilgili çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro (KUDEB) Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı birlikte yürütecek.


Anadolu topraklarının ve Gaziantep'in kültürel zenginliğini anlatmayı misyon haline getirdiklerini belirten KUDEB Daire Başkanlığı yetkilileri...