30 / 04 / 2024

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Gaziantep Göllüce'de 181 dükkan hak sahibine teslim edildi! 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen  Göllüce Kırsal Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm 181 dükkan hak sahibine teslim edildi. 

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Gaziantep’te olası depremde riskli bölgeler arasında bulunan merkez Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi sakinleri, yıllardır kentsel dönüşümü bekliyor.

Şahinbey Güllüce Cami açıldı!

Gaziantep Şahinbey'in yeni mahalleri arasında yer alan Güllüce'de hayata geçirilen Güllüce Cami hizmete açıldı.

Gaziantep Göllüce Parkı hizmete girdi!

Kentin bir çok bölgesinde park ve yeşil alan çalışması ile şehrin imajını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalarından birisini Göllüce bölgesinde gerçekleştirdi.

Göllüce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edildi!

Gaziantep Şehitkamil İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın Göllüce Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilmesi kararlaştırıldı...

İdris Güllüce'den inşaat sektörüne uyarı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi, 774. Sokakta başlatılan 1. Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma törenine katıldı. İdris Güllüce'den inşaat sektörüne uyarı geldi.

Bakan Güllüce'den kentsel dönüşüm uyarısı!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruç Reis Mahallesi'nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı tören ile hak sahiplerine teslim edildi.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm dolandırıcılarına dikkat!

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruç Reis Mahallesi 'nde inşa edilen evlerin anahtarları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Bakan Güllüce: TOKİ haksızlığa uğradı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutlarının teslim töreninde yaptığı konuşmada TOKİ'ye yönelik eleştirilere tepki göstererek, "kara propaganda yapılıyor" dedi

Esenler'de kentsel dönüşüm konutlarının teslim törenine İdris Güllüce de katıldı!

Esenler'de kentsel dönüşüm konutlarının teslim töreni yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm konutlarının teslim törenine katıldı.Güllüce 'Vatandaş brüte, netine çok iyi baksın' dedi.

İdris Güllüce çevre temizlik araçları dağıtım törenine katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yarın saat 12:00'de 101 Belediye Başkanlıklarına Çevre Temizlik Aracı Dağıtım Töreni'ne katılacak.Etkinlik, Gölbaşı'nda Gölbaşı Çevre Referans Laboratuvarı'nda yapılacak.

İdris Güllüce'nin 1 Ekim programı!

İdris Güllüce' nin 1 Ekim programı yayınlandı .Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce İstanbul Sanayi Odası ( İSO ) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı' na katılacak.

İdris Güllüce: Sanayi kuruluşları beyanname verecek!

Birleşmiş Milletler ’de İklim değişikliği zirvesine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce TRT TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Güllüce 'Sanayi kuruluşları beyanname verecek' dedi.

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Gaziantep Göllüce Mahallesi kentsel dönüşüm

Gaziantep’te ilan edilen “riskli alan”larda toplam 34 mahalle ve 414,27 hektar alan içerisinde 18 bin 707 adet bina yer alırken, bu binalarda yaklaşık 150 bin kişi yaşıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentte “riskli alan” edilen ve kentsel dönüşüm çalışmalarının bitirildiği birkaç mahallenin dışındaki bazı mahallelerdeki çalışmalar sürüyor. Doğru Haber'de yer alan habere göre; şehirde birçok mahallede de yıllardır süren çalışmaların tamamlanmaması ise mahalle sakinlerinin mağdur olmasına sebep oluyor. 

Kentsel dönüşüm yapılması beklenen Şehitkamil ilçesindeki Göllüce Mahallesi de “Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Yapı Denetim Kanunu”nun 5393 Sayılı kanun uygulaması kapsamına dahil.

Evlerin oldukça eski ve birçok evin duvarlarında çatlakların mevcut olduğu çarpık yapılaşmanın en üst düzeyde olduğu İpekyolu üzerinde konumlanan Göllüce Mahallesi’nin sakinleri de mahallelerinde bir an kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanmasını istiyor. 

Kentsel...