04 / 05 / 2024

gaziantep konut artışı

gaziantep konut artışı

Gaziantep'in Türkiye'de alınan toplam yapı ruhsatları içindeki payını da 2013 yılında yüzde 2,87'ye kadar yükseldiği açıklanırken, konut satışlarının yüzde 30'unun ipotekli satış olduğu açıklandı.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

5 soruda TOKİ Gaziantep Sosyal Konut Projesi 2022! Gaziantep ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak..

TOKİ Gaziantep konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Gaziantep ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

TOKİ Gaziantep'te kaç konut yapacak? Başvurular nereye yapılacak? Kimler başvuru yapabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dar gelirli vatandaşlar için açıkladığı konut projelerinden biri de Gaziantep'te yapılacak. Peki TOKİ Gaziantep konut sayısı belli oldu mu? Kimler başvuru yapabilir? Başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar...

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

Gaziantep'te konut fiyatları yüzde 70 arttı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Kanevetçi, Gaziantep'te konut fiyatlarının yüzde 70 artış gösterdiğini kaydetti.

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Gaziantep'te konut fiyatları tavan yaptı!

Gaziantep'te kent genelinde ev fiyatları son 12 ayda ortalama yüzde 40,2 oranında yükseldi. Bazı semtlerdeki ev fiyatları ikiye katlandı. Telegrafnet'te yer alan habere göre; Temmuz ayında Gaziantep’te 2 bin 730 adet konut satışı gerçekleşti. Satılık ev fiyatlarının en çok artış gösterdiği ilçe Nizi

Konut fiyat artışında lider Gaziantep!

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında yüzde com 63,19 ile Gaziantep, yüzde 46,15 ile Antalya, yüzde 43,30 ile Eskişehir, yüzde 36,43 ile Çorum ve yüzde 36,07 Sakarya geldi.

Dikey yapılaşma elektrik tüketiminde Esenyurt’u zirveye taşıdı! 

İstanbul'un en hızlı büyüyen bölgesi olan Esenyurt'un, Avrupa yakasının en fazla elektrik tüketen ilçesi olduğu açıklandı. Tüketimde gelinen bu durumda, ilçedeki hızlı konut artışının etkili olduğu belirtiliyor...

Gaziantep Kuzey Şehir'e 5 bin 200 konut daha yapılacak!

Gaziantep’te nüfus artışı yaşandıkça oluşan konut açığını kapatmak amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanlığına, en büyük desteği Cumhurbaşkanlığı yaptı. Gaziantep'e “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında 5 bin 200 konut yapılacağı duyuruldu...

Gaziantep konut satışında 7'nci sırada!

Gaziantep'te 2019 yılında 14 bin 63 konutun el değiştirdi. Gaziantep'in tüm iller içinde konut satışta 7'nci sıraya yerleşti.

Kocaeli Kabakoz ve Barbaros Mahalleleri taşınıyor!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi’nde gündem maddelerinin tartışıldığı sırasında muhalefetin görüşlerini yanıtlayan Başkan Tahir Büyükakın, 'Kent Konut artık lüks konut üretmeyecek. Kabakoz ve Barbaros mahallelerindeki mağduriyeti gidermek için sosyal konut yapacağız' dedi.

gaziantep konut artışı Haberi

gaziantep konut artışı

Gaziantep Gayrimenkul Sektörü Değerlendirme ve Öngörüler 2020 Raporu ve Gaziantep Konut Tercihleri Araştırmasının sonuçları açıklandı.


Gaziantep'in Türkiye'de alınan toplam yapı ruhsatları içindeki payını da 2013 yılında yüzde 2,87'ye kadar yükseldiği açıklanırken, konut satışlarının yüzde 30'unun ipotekli satış olduğu, Kentin, Türkiye genelinde en çok bireysel konut kredisi kullanılan on üçüncü il konumunda bulunduğuna ve gayrimenkul sektöründe yüksek yatırım potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yapıldı.

GYODER, Gaziantep Ticaret Odası tarafından düzenlenen İnşaat Sektörünün Dünyadaki ve Türkiye'deki Durumu, Sorunları; Gaziantep Özelinde Sektörün Geleceği ve Alınacak Önlemler Paneli'ne destek vererek "Gaziantep Gayrimenkul Sektörü Değerlendirme ve Öngörüler 2020" raporunu ve Gaziantep Konut Tercihleri Araştırması'nı hazırladı. Buna göre 2012 yılı itibari ile nüfusun yüzde 89,18'nin il ve ilçe merkezlerinde yani kentsel alanlarda yaşadığı görülürken, Gaziantep'in Türkiye genelinde en...