02 / 05 / 2024

Gaziantep tramvay durağı yapımı

Gaziantep tramvay durağı yapımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın yeni tramvay hattını test etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da yeni yapılan tramvay hattını açtı ve test sürüşü yaptı. Vatman koltuğuna oturan Erdoğan, tramvayı Sakarya Bulvarı Durağı'na kadar kullandı...

Gaziantep'te tramvay durakları genişletildi!

Gaziantep'te Gaziulaş tarafından işletilen tramvaylardaki duraklar büyütüldü ve vagon sayısı arttırıldı. Yapılan çalışmalarla daha konforlu ulaşım imkânı oluşturuldu..

Karşıyaka tramvay durağının uzatılmasına onay!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Karşıyaka Mavişehir'de son bulan tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne uzatılmasıyla ilgili ön projeyi onayladı.

Eskişehir Uluönder tramvay durağı genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Uluönder Mahallesi Sultan Sokakta bulunan Uluönder tramvay durağında vatandaşların iniş ve binişlerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla durak platformu genişletme çalışmalarına başladı.

Gaziantep Entegre Sağlık Kampüsü'ne 100 milyon euroluk fon!

Küresel projelere özel 1 milyar euroluk fon ayıran Güney Kore Kalkınma Bankası’nın ilk durağı Türkiye oldu. Seul merkezli kuruluş, Samsung’un üstlendiği Gaziantep Entegre Sağlık Kampüsü projesine 100 milyon euroluk fon ayırdı.

Gaziantep'te tramvay istasyonları uzatılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor.

Gaziantep'teki tramvay durakları tamamlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor.

Gaziantep'te tramvay durakları uzatılacak!

Mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmalarına başladı. 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren GAR-GAÜN arasında tramvay hizmetinin geçici süreyle hizmet verilmeyecek.

Gaziantep'teki iki tramvay hattı birleşiyor!

Kentteki en önemli sorunlardan trafik sıkıntısını en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tramvay duraklarındaki yolcu yoğunluğunu azaltmak için iki tramvayı birleştirme kararı aldı.

Emlak Çadırı satış tarihi!

Merkez Kayaşehir AVM 2019 yılında tamamlanması planlanan Kayaşehir tramvay durağının önünde yer alan projede 10 adet dükkan bulunuyor. Emlak Çadırı satış tarihi 31 Mayıs Pazartesi olarak belirlendi.

Gülhane tramvay durağında ağaç devrildi: 3 yaralı

İstanbul Fatih'te Gülhane tramvay durağının yanında bulunan yaşlı bir çınar ağacı, kökünün çürümesi nedeniyle duraktaki turnikelerin bulunduğu yere devrildi. Ağacın altında kalan 3 kişi, yaralandı.

1941 yılında Şehzadebaşı'nda 5 katlı bir apartman 24 bin liraya satılacakmış!

1941 yılında Bozkurt Emlak tarafından verilen ilanda Şehzadebaşı'nda tramvay durağına yakın yıllık kira getirisi bin 966 lira olan 5 katlı bina 24 bin liraya satılacakmış.

Eskişehir Espark tramvay durağı açıldı!

İstasyon Köprüsü'nün ardından ortaya çıkan meydandan tramvay geçmeye başlamış ve Espark önüne bir durak daha yapılmıştı. Yapılan Espark durağı açıldı, vatandaşlar artık Espark durağını da kullanmaya başladı.

Gaziantep tramvay durağı yapımı Haberi

Gaziantep tramvay durağı yapımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor. Tramvayları dizili olarak çalıştırılabilmek için mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmaları devam ediyor.


İlk etapta GAÜN–Akkent hattında (Karataş) istasyonların uzatımını yapan Büyükşehir Belediyesi, diğer etaplarda Mavikent–Rasafyolu, Kadıdeğirmeni, Gazimuhtarpaşa ve şehir merkezindeki durakların uzatmalarını yapıyor.


Okulların tatil olması, sınavların tamamlanması ve ramazan ayının bitimine müteakip başlatılan çalışmalar, GAR–GAÜN arasında bulunan istasyonlarda ikinci araca uygun olarak uzatma inşaatı yapılıyor.


Tramvayların ve yolcuların iş ile can güvenliği, açısından 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren GAR-GAÜN arasında tramvay hizmetinin geçici süreyle hizmet veremediğini hatırlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışma yapılan tramvay güzergâhında belediye otobüslerinin hizmet verdiğini...