05 / 05 / 2024

gazze Çimento

gazze Çimento

Gazzeli Ekonomist Prof. Dr. Muin Receb, çimentonun Gazze'deki ekonomik döngünün kilidi olduğunu belirterek, İsrail'in çimento ithalatını engellemesinin Gazze'deki ticari ve ekonomik hayatı felç ettiğini söyledi.

Gazze'nin yeniden imarı için yeterli çimento yok!

Gazze Şeridi'nde, İsrail'in 2014'te büyük yıkıma yol açan saldırılarında yıkılan yerlerin yeniden imar süreci için yeterli miktarda çimento bulunmadığı belirtildi.

Gazze'deki 9 caminin inşaatı hızlandı!

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Tutkun ve beraberindeki heyet, Gazze'deki 9 caminin inşaatında inceleme yaptı. 9 camide, 45 gün boyunca kente çimento girişine izin verilmediği için yavaşlayan çalışmalar yeniden hızlandı.

İsrail Gazze'ye çimento girişine izin verdi!

İsrail'in yedi hafta aradan sonra Kerm Ebu Salim Kapısı'ndan Gazze'ye çimento girişine izin verdiği bildirildi. Kerm Ebu Salim Kapısı Müdürü Münir el-Galban, bölgeye çimento yüklü 80 kamyonun girişinin beklendiğini söyledi.

Mısır, Gazze'ye çimentonun girişine izin verdi!

Mısır yönetiminin, iki günlük süreyle açtığı Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne çimento girişine izin verdiği bildirildi. İki günlük süre içinde 2 bin ton çimentonun bölgeye gireceğinin tahmin ediliyor.

BM'den Gazze'ye çimento girişinin durdurulması hakkında açıklama!

Hamas, BM'nin"Gazze'de inşaat malzemelerinin askeri amaç kapsamında kullanıldığına ilişkin herhangi bir kanıta rastlanmadığı" açıklamasının, İsrail'in bölgeye çimento girişini yasaklamak için öne sürdüğü iddia karşısında delil teşkil ettiğini belitti.

Gazze'ye çimento girişi İsrail görüşmeleri olumlu geçti!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, Gazze Şeridi'ne çimentonun girişi konusunda İsrail'le olumlu görüşmelerin yapıldığını söyledi. Hasayine, Gazze'de evsiz kalan yüzlerce aile için çimentonun son derece önemli olduğunu kaydetti.

Gazze'ye çimento girişi resmen durdu!

Gazze'ye Ürün Girişi Koordinasyon Başkanı Raid Fettuh, İsrail yönetiminin, çimento girişini dün itibarıyla resmen ve tamamen durdurduğunu belirtti.Kararla ilgili hiçbir sebep’ belirtilmedi.

Gazze'ye giren inşaat malzemeleri yeterli değil!

Gazze Ekonomi Bakan Yardımcısı ez-Zerii, binaların yeniden imarı için 6 milyon ton çimento, mıcır ve demire ihtiyaç duyulduğunu, Gazze'ye giren inşaat malzemelerinin yeterli olmadığını belirti.

Çimento, Gazze ekonomisinin kilidi oldu!

Gazzeli Ekonomist Prof. Dr. Muin Receb, çimentonun Gazze'deki ekonomik döngünün kilidi olduğunu belirterek, İsrail'in çimento ithalatını engellemesinin Gazze'deki ticari ve ekonomik hayatı felç ettiğini söyledi.

Gazze ekonomisinin kilidi çimento!

Gazzeli Ekonomist Prof. Dr. Muin Receb, çimentonun Gazze'deki ekonomik döngünün kilidi olduğunu belirterek, İsrail'in çimento ithalatını engellemesinin Gazze'deki ticari ve ekonomik hayatı felç ettiğini söyledi...

Bursa Çimento sorumluluk beyanını açıkladı

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş, Sermaye Piyasası Kurulu'nun seri XI, No:29 sayılı tebliğin üçüncü bölümünün 9. maddesi gereğince sorumluluk beyanı açıkladı

Akhilesh Gupta Akçansa Çimento'da Yönetim Kurulu Üyesi oldu

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş'de Ernest Gerard Jelito'nun istifası kabul edildi ve yerine Akhilesh Gupta atandı...

Konya çimento 2010 faaliyet raporunu açıkladı

Konya çimento Sanayii A.şž, 1 Ocak 2010 - 31 aralık 2010 dönemine ilişkin faaliyet raporunu açıkladı

gazze Çimento Haberi

gazze Çimento

Gazze'deki Ezher Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Receb, "1 torba çimento kırktan fazla meslek ve zanaatın ticari hayata dönmesini sağlayabilir. Diğer meslek ve zanaat dalları da kendiliğinden Gazze'nin yeniden imarına dahil olur. Bu da ticari hareketliliğin tekrar doğmasını sağlar" dedi.


Çimentonun Gazze'de farklı kollarıyla sanayiyi canlandırmanın şifresi olduğuna dikkati çeken Receb, çimentonun ekonominin çarklarını döndürdüğünü ifade etti.


Recep, "İsrail, Gazze'nin çimento ithalatını engelleyerek, ticari ve ekonomik hayatı felç etti" diye konuştu.


Gazze'ye inşaat malzemelerinin girmeye başlamasıyla ekonomide ciddi bir atılım sağlanacağını öngören Receb, "Gazze'de ablukanın başlamasından bugüne kadar binlerce konut inşaat edilmesi gerekiyor. Üstelik İsrail'in son saldırılarının ardından bu ihtiyaç daha da arttı" ifadelerini kullandı.


Yeniden imarın başlamasının üretim çarkının yüksek seviyede çalışmasını ve binlerce işsizin çalışma hayatına geri dönmesini sağlayacağını kaydeden Receb,...