29 / 04 / 2024

Gazze inşaat

Gazze inşaat

Gazze Ekonomi Bakan Yardımcısı ez-Zerii, binaların yeniden imarı için 6 milyon ton çimento, mıcır ve demire ihtiyaç duyulduğunu, Gazze'ye giren inşaat malzemelerinin yeterli olmadığını belirti.

İsrailli inşaat şirketinin Gazze'deki konut reklamı akıllarda soru işareti bıraktı! 

İsrailli bir inşaat şirketi, Gazze'de konut reklamını yayımlaması akıllara soru işareti bıraktı. 

Koronavirüs Gazze'de inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, koronavirüs sebebiyle oluşan krize ilişkin, "Kriz büyük ve işçiler, fabrikalar ile turizm ve inşaat sektörleri üzerindeki etkileri gerçekten çok tehlikeli" dedi...

Gazze'de inşaat sektöründe ekonomik kayıp görüldü!

Filistin'in Gazze Şeridi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve İsrail ablukasının inşaat sektöründe ekonomik kayba neden olduğu belirtildi.

İsrail'in yeni yaptırımları Gazze inşaat sektörünü etkileyecek!

Yıllardır süren abluka nedeniyle uzun süredir zor durumda olan Gazze'yi, İsrail'in getirdiği yeni yaptırımlar sonrası daha da zor günler bekliyor.

İnşaat malzemelerin giremediği Gazze'de briket üretildi!

İsrail ablukası sebebiyle inşaat malzemelerinin girişinde büyük sıkıntıların yaşandığı Gazze Şeridi'nde iki kadın mühendis, odun ve kömür külünden yanmayan briket üretti.

Yılmazlar İnşaat Gazze'nin imarına talip!

İsrail’de 22 yıldır faaliyet gösteren Yılmazlar İnşaat Genel Müdürü Ahmet Arık, İsrail inşaat sektöründe elde ettikleri tecrübeyi Gazze’nin imarında kullanmak istediklerini belirtti.

Gazze'deki 9 caminin inşaatı hızlandı!

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Tutkun ve beraberindeki heyet, Gazze'deki 9 caminin inşaatında inceleme yaptı. 9 camide, 45 gün boyunca kente çimento girişine izin verilmediği için yavaşlayan çalışmalar yeniden hızlandı.

Gazze Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi!

TİKA Başkanı Serdar Çam, Türkiye’nin büyük mücadeleyle 4 yılda yaptırdığı 10 bloklu 200 yataklı Gazze Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının da bitmek üzere olduğunu, sadece bu inşaatın maliyetinin 50 milyon doları bulduğunu ifade etti.

Gazze'ye giren inşaat malzemeleri yeterli değil!

Gazze Ekonomi Bakan Yardımcısı ez-Zerii, binaların yeniden imarı için 6 milyon ton çimento, mıcır ve demire ihtiyaç duyulduğunu, Gazze'ye giren inşaat malzemelerinin yeterli olmadığını belirti.

Gazze'ye inşaat malzemesi yüklü 256 TIR gidecek!

GAZZE'YE inşaat malzemesi yüklü 256 TIR giriş yapacak. Malzemeler, altısı uluslararası kurumlar tarafından yürütülen yeniden imar projelerinde kullanılacak. İsrail yönetiminin araçlara Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan geçişine izin vereceğini söyledi.

Gazze'nin en büyük hastanesini yapan Aker inşaatı durdurdu!

İsrail' in, Gazze' ye yönelik 650'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirmesine yol açan saldırılarına yönelik Türkiye'deki tepkiler artıyor. Aker AŞ'nin Filistin- Türkiye Dostluk Hastanesi inşaatı durduruldu...

Gazze'de inşaat sektörü durdu!

İsrail ambargosu ve Mısır'daki darbe yönetiminin tutumu nedeniyle zor günler yaşanan Gazze Şeridi'nde, inşaat sektörünün durduğu, 4 bini aşkın işçi ile sektör çalışanının işsiz kaldığı belirtildi...

İHH, Gazze'ye inşaat malzemesi ve prefabrik evler götürecek!

Kafilede insani yardım gönüllüleri, gazeteciler, aydınlar ve sanatçıların bulunacağını kaydeden İnsani Yardım Vakfı Sözcüsü Bilici, gemilerle yine inşaat malzemesi, gıda, ilaç, oyun  parkı, prefabrik evler gibi insani yardım malzemelerinin götürüleceğini

Gazze inşaat Haberi

Gazze inşaat

Gazze'deki Ekonomi Bakanlığı, imar için bölgeye inşaat malzemesi sokulması amacıyla İsrail, Filistin yönetimi ve BM arasında kurulan "üçlü mekanizmanın", ihtiyaç duyulan 6 milyon ton inşaat malzemesini karşılayamayacağını belirtti.


Ekonomi Bakanı Yardımcısı Abdulfettah ez-Zerii Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "Filistinli gruplarla İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşmasının üzerinden 100 gün geçmesine rağmen ticari sınır kapılarının faaliyetlerinde bir gelişme kaydedilmedi. Bu süre içerisinde Gazze'ye 2 bin 220 ton çimento girdi. Geçen sene Eylül ve Ekim aylarında 15 bin 266 ton çimento girişi olmuştu, buna oranla bu sene yüzde 14'ü sağlanmış oldu" dedi.


Ateşkes ilanından bu yana Gazze'nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim'in 32 gün kapalı kaldığını ifade eden Zerii, "Mekanizmaya göre,  İsrail'in son saldırılarında yıkılan binaların imarı için yaklaşık 6 milyon ton...