03 / 05 / 2024

gazze şerifi yeniden inşa

gazze şerifi yeniden inşa

İsrail'in ambargoyu sürdürmesi halinde Gazze Şeridi'nin yeniden imarının en az 119 yıl süreceği belirtildi. İngiliz yardım kuruluşu Oxfam şu anki sürecin devam etmesi halinde Gazze Şeridi'nin yeni imar edilmesinin 119 yıl sürececeği uyarısında bulundu.

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hamas yetkilisi Tavil: Gazze yeniden imar edilecek!

Hamas'ın ileri gelen yöneticilerinden Cemal et-Tavil, İsrail saldırıları sonrasında yıkımların yaşandığı Gazze'nin yeniden imar edileceğini dile getirdi. 

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Hamas ile Katar İmar Komitesi yardım projelerini görüştü!

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Gazze Şeridi yeniden imar edilecek!

Gazze Şeridi'nin yeniden imar edilmesi için oluşturulan komisyon, Filistinlilere sunulan yardımlar kapsamında 3 proje için anlaştı.

Gazze'nin yeniden imarı için destek çağrısı!

Gazze Said el-Mishal Kültür ve Sanat Merkezi'nin İsrail tarafından yıkılmasının ardından Kültür merkezi Anka Sanat Topluluğu Koordiantörü Muhammed Abid, dünyaya Gazze'nin yeniden imar edilmesi için destek çağrısında bulundu.

Gazze'nin yeniden imarı için verilen sözler tutulmadı!

"Gazze'nin Yeniden İmarı" konferansında 4 sene önce verilen yardım taahhütlerin yalnızca yüzde 37'si yerine getirildi

Gazze'nin yeniden imarı konferansı düzenlendi!

Eski Ürdün Başbakanı Tahir Mısri, Gazze'yi Yeniden İnşa Komisyonu'nun dokuzuncusunu Türkiye'de düzenlediği "Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı"na katıldı.

gazze şerifi yeniden inşa Haberi

gazze şerifi yeniden inşa

İsrail'in ambargoyu sürdürmesi halinde Gazze Şeridi'nin yeniden imarının en az 119 yıl süreceği belirtildi.

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam şu anki sürecin devam etmesi halinde Gazze Şeridi'nin yeni imar edilmesinin 119 yıl sürececeği uyarısında bulundu.


Uluslararası kuruluş Oxfam, İsrail'den Gazze'ye daha fazla çelik ve beton girişine izin vermesini, Hamas'tan da bu malzemeleri tünel yerine evlerin inşaasında kullanmasını istedi.


İsrail, Hamas'ın tünel ve yeraltı sığınağı inşa edeceği kaygısıyla çelik ve betonun Gazze'ye girişini kısıtlamış durumda.


Geçen yıl İsrail ordusunun Gazze'ye girmesiyle başlayan ve 50 gün süren savaşta 16 bin ev oturulamaz hale gelmiş, 2 bin 200 Filistinli ve 73 İsrailli hayatını...