07 / 05 / 2024

Gebze-Köseköy YHT güzergahı

Gebze-Köseköy YHT güzergahı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan Kocaelileri yakından ilgilendiren bir haber geldi. Gebze-Köseköy yüksek hızlı demir yolu hattının yeniden geri döneceğini müjdeledi.

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Emlak Konut GYO Kanal İstanbul güzergahında 1.4 milyar TL'lik arsa aldı!

Emlak Konut GYO, Kanal İstanbul güzergahında yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazi satın almak için TOKİ ile protokol imzaladı. Küçükçekmece Gölü’nün kıyısında bulunan arazinin değeri 1.4 milyar TL olarak belirlendi. 

Maltepe'deki satılık 3 yıllık daire fiyatıyla yoğun ilgi gördü!

İcradan satışa çıkarılan arsa, daire, dükkan, tarla gibi gayrimenkuller bazen yatırımcılar için önemli fırsatlar sunuyor. Son yayınlanan ilanlarda İstanbul'un en merkezi yerlerinden olan Maltepe'de satılık 3 yıllık 105 metrekare büyüklüğündeki daire de büyük ilgi gördü...

Kanal İstanbul güzergahındaki arazi davalık oldu!

Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy Dursunköy'deki 40 dönümlük arsa, mahkemelik oldu. Arsayı 1977'de Milli Gazete'nin düzenlediği kampanyadan satın aldıklarını iddia eden 432 hak sahibi, Yıldız Holding, Emlak Konut ve THY Gayrimenkul'e dava açmak üzere mahkemeye başvurdu...

Ankara-İstanbul YHT güzergahı fay hattına paralel mi planlanıyor?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'nin güzergahının 30 kilometre boyunca Kuzey Anadolu Fay Hattı'na paralel gittiğini iddia etti...

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak net konuştu. İmamoğlu, "Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık" dedi.

Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerin yüzde 71’i şahıs ve özel şirketlere ait!

Çılgın proje Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerin yüzde 71’i şahıs ve özel şirketlere ait... Yüzde 60’ı tarla olan bu topraklar rezerv yapı alanı içerisinde olduğu için imar planları da değişecek. Yaklaşık 6 bin parselin sahiplerine adeta ‘kanal piyangosu’ vuracak.

Bakanlığa bağlı binaların yıllık kira giderleri TBMM gündeminde!

Bakanlığa bağlı birimlerin kullanımındaki binalara, bunlardan kiralık olanların sayısı ve yıllık kira giderleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Turhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin güzergah değişimi TBMM'de!

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde belirtilen güzergahın değiştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze-Köseköy YHT geri dönüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’dan Kocaelileri yakından ilgilendiren bir haber geldi. Gebze-Köseköy yüksek hızlı demir yolu hattının yeniden geri döneceğini müjdeledi.

ABD çelik ithalatına gümrük vergisini yüzde 25'e indirdi!

ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisi yüzde 25 seviyelerine düşürüldü.

Gebze-Köseköy YHT güzergahı Haberi

Gebze-Köseköy YHT güzergahı

Türkiye’nin en popüler tren hatlarından olan ancak 1 Şubat 2012 yılında Gebze-Köseköy yüksek hızlı demir yolu hattı inşa çalışmaları sebebiyle seferden kaldırıldı. Bakan Turhan bu hattın geri döneceğini kaydetti.

5 TEMMUZ İTİBARİ İLE

En Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bir zamanların en popüler trenlerinden Ankara Ekspresi’nin Ankara-Halkalı-Ankara arasında 5 Temmuz’dan itibaren seferlerine başlayacağını söyledi.

4 YATAKLI 1 YEMEKLİ

Bakan Turhan, trenin 4 pulman, 4 yataklı ve 1 yemekli vagondan meydana geldiğini ve 230 pulman, 80 yataklı yolcu kapasitesine sahip bulunduğunu ifade etti.

HALKALI-ANKARA 9 SAAT

Talebin yoğun olması halinde trenin kapasitesinin yataklı vagon ilavesiyle artırılabileceğinin altını çizen Turhan, şu açıklamalarda bulundu: “Ekspres, Ankara ve Halkalı’dan her gün saat 22.00’de hareket edecek. Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit,...