02 / 05 / 2024

geç teslim kiraları

geç teslim kiraları

İnşaat çalışmalarının geç bitmesi ve konutların geç teslimi nedeniyle alıcılara kira bedeli ödeniyor. Söz konusu geç teslim nedeniyle kira bedeli ile ilgili esaslara da sözleşme kapsamında yer veriliyor...

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…

Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır büyük deprem beklenen İstanbul’da, kiralık emlak fiyatları adeta uçuşa geçti.  Depreme karşı zemini sağlam yerlere taşınmak isteyenlerin de etkisiyle kiralar artış eğilimine girerken, Şile, Ataşehir ve Beşiktaş kiraların en fazla yükseldiği ilçeler ol

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Konut kiralarındaki yüksek artışlar ev sahiplerinin uzun süredir kirada oturan kiracılarını evden çıkarıp yeni kiracı bulma arayışına itti. Evi boşaltınca yeni kiracıya evi mevcut fiyatın 2-3 katına vermek isteyen ev sahiplerine karşı hükümet harekete geçti.

Ev sahipleri geçmişe dönük kiraları isteyebilir mi?

Eğer kiracılar evden çıkarken anahtar teslim tutanağına imza atmazsa, konut sahibi geçmişe dönük kiraları isteyebilir. Peki nasıl? İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke!

Dünya genelinde, son bir senede konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olan Tarık Seçkin, konut üretiminde müteahhitlerin beklemeye geçmesiyle kiraların kış aylarında da yükselişi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Kiralar düzenli ödeniyorsa, ihtarların hukuki geçerliliği var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiralar düzenli ödeniyorsa, kiracıya yapılmış ihtarların hukuki geçerliliği var mı?' sorusunu yanıtladı.

Yargıtay'dan geç teslim nedeniyle açılacak kira davalarına düzenleme!

Yargıtay, konutun geç teslim edilmesi nedeniyle açılacak kira tazminat davalarına ilişkin karar aldı. Gecikmenin yaşandığı ayların toplam kira bedeli değerinin hakem heyeti sınırına geçmesi halinde heyete başvurulmadan dava açılabilecek..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi geç teslim sorunu!

İleri bir tarihte yapılacak tapu devir işlemi için önceden taraflar arasında imzalan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde belirlenen tarih öne sürülerek geç teslim için karşı tarafa dava açılabiliyor..

Anahtar teslim fabrika projesi yakında hayata geçecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor.'' dedi.

geç teslim kiraları Haberi

geç teslim kiraları

Geç teslim nedeniyle kira bedeli!

Müteahhit ile alıcı arasında imzalanan konut satış sözleşmelerinde, müteahhitin inşaat çalışmalarından konut teslimlerine kadar bütün süreç, maddeler halinde belirtiliyor.


İnşaat çalışmalarının geç bitmesi ve konutların geç teslimi nedeniyle alıcılara kira bedeli ödeniyor. Söz konusu geç teslim nedeniyle kira bedeli ile ilgili esaslara da sözleşme kapsamında yer veriliyor. Sözleşmede, aylık verilecek kiraların nasıl hesaplanacağının açıklanması gerekiyor. Sözleşmede böyle bir esas yoksa, rayiç kira bedelleri belirleyici oluyor.


Aksi halde alıcıya ödenmeyen veya eksik ödenen kira bedelleri için müteahhite karşı dava açılabiliyor.


Geç teslim nedeniyle kira bedeli dava örneği:


Hukuk Genel Kurulu 

2008/13-661 E., 

2008/661 K.


ALACAK DAVASI


GAYRİMENKUL SATIŞ SÖZLEŞMESİ


GECİKMEDEN KAYNAKLANAN KİRA GELİR KAYBI


TEFE ORANI


“İçtihat Metni”


Taraflar arasındaki alacak davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; İ... 1.Tüketici Mahkemesince davanın kabulüne dair verilen 8.5.2007 gün ve 2006/455-2007/213 sayılı...