03 / 05 / 2024

gecekondu devri

gecekondu devri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, " Seçimlere 4 ay kaldı. Artık Türkiye' de gecekondu yapılmıyor. Kaçak yapılaşma çok az yapılıyor. Bu, Türkiye'nin geldiği aşamadır " dedi...

Türkiye'de gecekondu devri kapandı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde l'in altına düşürdüğünü söyledi.

Babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

Aile içinde babadan oğula da tapu devri yapılabiliyor.Bu işlem kimi zaman satış olarak gerçekleştirilirken kimi zaman hibe olarak yapılabiliyor.İşte,babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

Miras payının devri sözleşmesi nasıl yapılır?

Mirasçı kardeşlerinden birinin kendi payını mirasçılardan birine ya da diğerlerine bedel karşılıklı ya da karşılıksız bir şekilde devretmesine miras payının devri deniyor.Peki,miras payının devri sözleşmesi nasıl yapılır?

Süre bitiminden önce üst hakkının devri!

Üst hakkı; bir taşınmaz maliki, üçüncü kişi lehine arazisinin altında veya üstünde yapı yapmak veya mevcut bir yapıyı muhafaza etmek yetkisi veriyor. Peki, süre bitiminden önce üst hakkının devri mümkün olur mu?

Devri Tatil Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Devri Tatil Turizm Anonim Şirketi, Kerim Aydeniz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 8 Ocak'ta Bahçelievler, Çobançeşme Mahallesi, Cemal Ulusoy Caddesi'nde kuruldu.

2015 yılında tarımsal arazilerin devri nasıl olacak?

3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddeleri, tarımsal arazilerin satışlarını düzenliyor. Peki, 2015 yılında tarımsal arazilerin devri nasıl olacak?

Kırıkkale'de gecekondu yıkımı devam ediyor!

Kırıkkale Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde yapılan anlaşma gereği ilk etapta 340 konutun yapılacağı gecekondu dönüşüm projesi hayata geçiyor. Bu kapsamda kalan kısımlarda bulunan 97 adet gecekondu, belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başladı.

1975 yılında Maltepe'de 320 gecekondu yıkılmış!

1975 yılında Maltepe Narlıdere Çiftliği bölgesinde, tapulu ve belediye malı olan arsaların üzerinde yapılan 320 gecekondu yıkılmış. Tamamen yıkılan 320 gecekonduda yaşayan bin 500 kişi ise açıkta kalmış.

Pendik'te gecekondu devri bitiyor!

Pendik'te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak tapuları dağıtmaya başladı.

Pendik’te gecekondu sayısı yarıya indi!

Pendik’te 1994 yılı itibari ile 11 bin 72 olan gecekondu sayısı, son yıllardaki yoğun çalışmalar sonucu yarıya indi. Pendik Belediyesi, 7 adet parseli Milli Emlak'tan devralarak hak sahiplerine tapularını dağıtmaya başladı.

Kuru mülkiyet devri nasıl olur?

Kuru mülkiyet hakkı, yararlanma hakkının başkasında olduğu durumlarda, mal sahibinin ilgili gayrimenkul üzerindeki sahiplik durumu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kuru mülkiyet devri nasıl olur?

Avrasya GYO imtiyazlı pay devri başvurusu yaptı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. imtiyazlı pay devri başvurusu yaptı.

Kocaeli'de raylı sistem devri başlıyor!

Kocaeli'de raylı sistem devri başlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında kentte raylı sistemi başlatacak olan tramvayın kesin güzergâhını açıkladı.

gecekondu devri Haberi

gecekondu devri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yerel seçimlere 4 ay kaldığını belirterek, "Artık Türkiye'de gecekondu yapılmıyor. Kaçak yapılaşma çok az yapılıyor. Bu, Türkiye'nin geldiği aşamadır" dedi.


Bayraktar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.


Milletvekillerinin, bakanlığıyla ilgili son derece dolu olduklarını görmenin vatan ve ülke açısından gurur verici olduğunu dile getiren Bayraktar, "Beni ağlayacak duruma getirdi. Bu ülkemizin, vatanımızın geldiği düzeyi göstermektedir. Ayrım yapmıyorum" ifadesini kullandı.


Bayraktar, ülkede matbaanın Avrupa'dan 250 yıl sonra kullanılmaya başladığına işaret ederek, Avrupa'nın 19. yüzyılın ortasına gelmeden zengin ülkeler konumunu yakaladığını ve şehirlerinin düzenini kurmaya başladığını anlattı.


Türkiye'de 1945 yıllardan itibaren şehirlerin mahvedilmeye başladığını belirten Bayraktar, "Seçim geliyor. Seçimlere 4 ay kaldı. Artık Türkiye'de gecekondu yapılmıyor. Kaçak yapılaşma çok az yapılıyor. Bu,...