04 / 05 / 2024

gecekondu inşaatı

gecekondu inşaatı

1949 yılında Taksim'de dahi gecekondu ev inşa edilmiş. İstanbul'da yüzlerce gecekondu yıkılırken, Taksim'de inşa edilen gecekonduyu yıkmamışlar ve bu durum hayretle karşılanmış. Haberde yapılan gecekondunun fotoğrafı da yer almakta...

Gecekondu İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gecekondu İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Cesur ve Yahya Bayer ortaklığında kuruldu.

Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi yarın gerçekleştirecek.

Gecekondu inşaat maliyeti 2018!

Derme çatma olarak yapılan niteliksiz yapılar olan gecekondular, 3. sınıf ve basit inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, 3. sınıf ve basit inşaatta gecekondu inşaat maliyeti 2018 ne kadar?

Ataşehir'de inşaat hakkı 3 kattan 20 kata çıktı!

Ataşehir’de ‘rezerv yapı alanı’ ilan edilen gecekondu bölgesinin yeni planlarında inşaat hakkı 3 katken 20 kata çıktı, nüfus yoğunluğu arttı. Şehir Plancıları Odası: ‘Afet riski’ göz ardı edilmiş

1982 yılında Boğaziçi'nde konut inşaatı hızlanmış!

1982 yılında Boğaziçi'nde inşaat yasağı konması inşaat sahiplerini telaşlandırmış. Yasakla beraber inşaatçılar, inşaat halindeki 10 bin konutu hızla tamamlamaya başlamışlar ve Boğaziçi'ndeki 100 bin gecekondu için çözüm aranıyormuş.

1958 yılında gecekondu inşaatı artmış!

1958 yılında İstanbul Belediyesi'ne verilen rapora göre gecekondu inşaatı artmış. Gecekondular daha çok Mecidiyeköy ve Florya'da inşa edilmekteymiş. Gecekonduları yıkılan aileler için Kazlıçeşme'de apartman katı verilecekmiş.

1949 yılında gecekondu inşaatına izin verilmeyecekmiş!

1949 yılında İstanbul'da gecekondu inşaatına izin verilmeyecekmiş. Yeni çıkan kanunla ruhsatsız ev inşaatına izin verilmeyecek, mevcut gecekondularında genişletilmesine ve tadil edilmemesi için valilik, kaymakamlıklara birer genelge yollamış.

TOKİ, Adana'da Kentsel Yenileme Projesi için konut inşaatı ihalesi açtı!

T.c. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı-TOKİ, Adana'da Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) Projesi 1398 Adet Konut ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi inşaatı işi ihalesi açtı

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

gecekondu inşaatı Haberi

gecekondu inşaatı




Taksim'de gecekondu!


  Yukarıda resmini gördüğünüz gecekondu nerede kurulmuştur, biliyor musunuz? Taksim'de.

  Şehrin muhtelif mıntıkalarında binlerce yoksul aileyi barındıran gecekondular zaman zaman yıktırılırken Taksim'de Talimhane'de günde yüzlerce otomobilin geçtiği Abdülhak Hamit Caddesi'nde, kitabına uydurularak bir gecekondu inşa edilmesi bütün Talimhaneliler tarafından hayretle karşılanmış. Şimdi bu gecekondunun yanındaki sahada da hafriyat başlamış ve bir benzin deposu inşası için hazırlıklara girişilmiştir. Depo bittikten sonra bu gecekondunun da satış bürosu olarak kullanılacağı söylenmektedir. 

  Hafriyata nezaret eden bir zat hadiseyi tespit eden muharririmize bu mesele ile boşuna uğraşılmamasını tavsiye ettikten sonra şöyle demiştir:

 - Buraya biz bir otomobil servis istasyonu kuracağız. İnşaat için izin...