01 / 05 / 2024

Gecekondu m2 maliyeti

Gecekondu m2 maliyeti

Gecekondu tarzı yapıların inşaatında metrekarenin ne kadar maliyet ettiği, İnşaat Metrekare Bedelleri Listesi kapsamında açıklanıyor. Buna göre işte 3. sınıf ve basit inşaata ait gecekondu metrekare maliyet bedelleri 2016..

Gecekondu inşaat maliyeti 2018!

Derme çatma olarak yapılan niteliksiz yapılar olan gecekondular, 3. sınıf ve basit inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, 3. sınıf ve basit inşaatta gecekondu inşaat maliyeti 2018 ne kadar?

5A inşaat maliyeti 2016!

Büyükelçilik yapıları, vali konakları ve brüt alanı 600 m2 üzerindeki özel konutlar 5. sınıf A grubu yapılarda yer alıyor. Peki, 5A inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Çelik bina metrekare maliyeti 2016!

Binalar çelik, betonarme, yığma kagir, yığma yarı kagir, ahşap bina, taş duvarlı bina, gecekondu tarzı bina, kerpiç ve diğer basit binalar olarak sınıflara ayrılıyor. İşte çelik bina metrekare maliyeti 2016..

1996 yılında Ajda Pekkan'a komşu gecekondu 20 milyar lira!

Tarabya sırtlarına yıllar önce bir gecekondu inşa eden bir vatandaş 1996 yılında Ajda Pekkan'a komşu olunca, 600 metrekare arsası olan tapulu gecekondusunu 20 milyar liraya satışa çıkarmış.

Malatya Beydağı'nda gecekondu dönüşüm projesi uygulanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Yenileme projesi uygulanıyor.

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

Gecekondu sahipleri TBMM önünde eylem yaptı!

Tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüştürülmesini isteyen bir grup gecekondu sahibi, TBMM önünde eylem yaptı. Açıklamada, belgelerin iptalini isteyen yasanın da kaldırılması talep edildi.

1989 yılında Baltalimanı'nda 500 gecekondu yerle bir edilmiş!

1989 yılında Boğaziçi'nin Rumeli Yakası'nda, Baltalimanı ve Küçükarmutlu Tepesi'nde 500 gecekondu yerle bir edilmiş. 20 bin nüfusun yaşadığı bölgedeki Boğaz manzaralı gecekondular çevik kuvvet desteğiyle yıkılmış.

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

Gecekondu sahipleri tapu alamayacak mı?

6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Symbol Kocaeli'nin maliyeti 250 milyon doları bulacak!

Kavanlar İnşaat, Kocaeli'ne, otel, hastane, AVM, kongre ve gösteri merkezi içeren Symbol Kocaeli adlı bir karma proje inşa ediyor. Projenin toplam maliyeti 250 milyon doları buluyor.

Türkiye'de gecekondu olgusu nedir?

Tünaydın Gazetesi köşe yazarı İsmet Akkoç bugün köşesinde " Gecekondu olgusu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte " Gecekondu olgusu " başlıklı yazının devamı...

Mantolama maliyeti nedir?

Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacıyla yapının bir nevi manto içine alınması, isi yalıtım malzemeleri ile kaplanmadı işlemine deniyor. Peki, mantolama maliyeti nedir?

Gecekondu m2 maliyeti Haberi

Gecekondu m2 maliyeti

Gecekondu metrekare maliyet bedelleri 2016!

Gecekondular; Bayındırlık ve yapı kurallarına aykırı olarak, gerçek ya da tüzel, kamusal ve özel kişilerin toprakları üzerine, toprak iyesinin istenç ve bilgisi dışında, onamsız olarak yapılan, barınma gereksinmeleri devletçe ve kent yönetimlerince karşılanamayan yoksul ya da dar gelirli ailelerin yaşadığı barınak türü olarak tanımlanıyor.


Bu tarz yapıların inşaatında metrekarenin ne kadar maliyet ettiği, İnşaat Metrekare Bedelleri Listesi kapsamında açıklanıyor.


016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilerek, 66 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı:


Gecekondu metrekare maliyeti..

Gecekondu tarzı binalar, lüks inşaat, 1. sınıf ve 2. sınıf olarak inşa edilmiyor. Gecekondular, 3. sınıf ve basit inşaat kategorisinde yer alıyor. Buna göre 3. sınıf ve basit inşaata...