16 / 05 / 2024

gecekondu sahiplerine kentsel dönüşüm yardımı

gecekondu sahiplerine kentsel dönüşüm yardımı

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar 8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, riskli yapılarda hak sahibi olmayanlara yardım yapılacak ve enkaz bedeli ödenecek..

 Antalya'da kentsel dönüşüm projeleri hak sahiplerine teslim edildi! 

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kepez ilçesinde yapımı tamamlanmış olan Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 545 konutun anahtarı, törenle hak sahiplerine teslim edildiği kaydedildi. 

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde  “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Bu kapsamda, Aliağa’da Kentsel dönüşümle 60 konut sahiplerine teslim edildi.

Mamak'taki 258 kentsel dönüşüm konutu hak sahiplerine teslim edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşaat çalışmaları tamamlanmış olan 258 konutun hak sahiplerine kura çekimiyle teslim edildiğini açıkladı.

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Pendik Harmandere Konutları 2. Etap'ta teslimler yapıldı!

Pendik Harmandere Konutları'nın 2. etabında anahtar teslimleri gerçekleştirildi. Gecekondu sahiplerine evleri tören ile teslim edildi. 3 bloktan oluşan 2.Etap'ta 85 metrekarelik 178 ev bulunuyor.

Süleyman Soylu'dan mülkiyet sahiplerine kentsel dönüşüm çağrısı!

İstanbul'un Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'na katılım sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm çalışmalarında, özellikle mülkiyet sahiplerinden biraz daha fazla gayret sarf etmelerini istediklerini dile getirdi.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Kocasinan'da kentsel dönüşüm daireleri hak sahiplerine teslim ediliyor!

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yenilenen daireler hak sahiplerine teslim edilmeye başladı. 

Ataşehir'de 25 gecekondu sahibi daha yeni yuvalarına kavuştu!

Emekevler bölgesi ve Barbaros Mahallesi’nde sosyal donatı alanında yer alan gecekondu sahiplerine daire tahsisleri yapıldı.

Erzurum'da kentsel dönüşüm konutları hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlar hak sahiplerine teslim edildi. Veyisefendi Mahallesi'nde inşası tamamlanan 96 konut ve 7 iş yeri için anahtar teslim töreni gerçekleşti. 

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında 279 konut ve dükkan hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen 264 konut ile 15 dükkan, törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

Kaçak gecekondu sahiplerine sadece enkaz bedeli ödenecek!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında sözleşme ile kaçak gecekondusunu devreden vatandaşların, gecekondusu için sadece enkaz bedeli isteyebileceği kararını verdi. 

gecekondu sahiplerine kentsel dönüşüm yardımı Haberi

gecekondu sahiplerine kentsel dönüşüm yardımı

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasına Dair Karar, 8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, riskli yapıları malik, kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olmaksızın kullananlar ile yapılacak anlaşma ile yardım yapılacak ve enkaz bedeli ödenecek.


Karar sayısı: 2016/8663


Ekli "6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi Olmaksızın Kullananlara Yardım Yapılmasın Dair Karar'ın yürürlüğe konulması; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 17/3/2016 tarihli ve 1398 sayılı üzerine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 5 inci maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 21/3/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır.


6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapıyı Malik, Kiracı veya Sınırlı Ayni Hak Sahibi...