01 / 05 / 2024

gecekondu tapusu

gecekondu tapusu

Kamuoyunda "imar affı" yasası olarak bilinen kanunun ortadan kalkmasıyla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Gecekondu tapu tahsis belgesi!

Gecekondu tapu tahsis belgesi alan kimselerin kendisinin veya eşinin oturduğu belediye ve mücavir alan sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya bir eve sahip bulunmaması gerekiyor...

Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli arsa tapusu, yapılacak ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, arsada ifraz nasıl yapılır? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Erzurum'daki asırlık tabya 45 yıl gecekondu olarak kullanıldı!

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Erzurum'u düşmana karşı savunmak amacıyla yapılan ve kaybolduğu sanılan tabyanın 45 yıl gecekondu olarak kullanıldığı belirlendi.

1996 yılında gecekondu sayısı 500.000'e yaklaşmış!

1996 yılında arsasını mafyadan, tapusunu devletten alan gecekondu sayısı 500 bine yaklaşmış. İstanbul'da günde 250 gecekondu ev inşa ediliyormuş ve Boğaziçi bir gecekondu cenneti haline gelmiş.

1996 yılında Ajda Pekkan'a komşu gecekondu 20 milyar lira!

Tarabya sırtlarına yıllar önce bir gecekondu inşa eden bir vatandaş 1996 yılında Ajda Pekkan'a komşu olunca, 600 metrekare arsası olan tapulu gecekondusunu 20 milyar liraya satışa çıkarmış.

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Malatya Beydağı'nda gecekondu dönüşüm projesi uygulanıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Yenileme projesi uygulanıyor.

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Kimi apartmanlarda, projesinde ve tapuda dükkan olarak kayıtlı bağımsız bölümler daire olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun usulüne uygun bir şekilde yapılmaması halinde cezalarla karşılaşabiliyor. Peki, dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

İşyeri tapusu için gerekli evraklar!

Dükkan ve ofis gibi işyerlerinin mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinden yapılıyor. Randevu günü ve saatinde gerekli evraklar ile birlikte alıcı ve satıcının tapu dairesinde bulunması gerekiyor. İşte işyeri tapusu için gerekli evraklar...

Ev tapusu kayboldu ne yapmalıyım?

Taşınmaz malların mülkiyet hakları tapu belgesi ile gösteriliyor. Bir ev aldığınızı ancak bir süre sonra ev tapusunu kaybettiğinizi düşünelim. Bu durumda, "Ev tapusu kayboldu ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Konut tapusu için gerekli evraklar!

Konut tapusu alma işlemleri, konutun bağlı olduğu tapu dairesinden; eğer farklı ildeyse tüm tapu dairelerinden yapılabiliyor. Peki, tapu dairesinde yapılacak işlem için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut tapusu için gerekli evraklar..

Evimin tapusu yok ne yapmalıyım?

Taşınmaz mal sahiplerinin tapusu olmaması halinde bazı sorunlar yaşanabiliyor. Peki, sizin de bir eviniz olduğunu ancak evin tapusunun olmadığını ve "Evimin tapusu yok ne yapmalıyım?" diye sorduğunuzu düşünelim, işte yapılması gerekenler...

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

gecekondu tapusu Haberi

gecekondu tapusu

1984 yılında çıkan imar affı yasasıyla şehirlerde gecekondu semtler oluştu. Kentsel dönüşümün en az 20 yıl sürmesi bekleniyor. 


Kentsel dönüşüm projelerine dayanak oluşturan ve 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanlann Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuaü'nı yürürlükten kaldırıyor. Kanunla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapılan çalman gecekondu sahiplerinin tapu umutları ise hayal oldu. 


Dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından hayata geçirilen 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuat daha sonraki hükümetler tarafından oy toplama aracına dönüştürüldü Belediyeler kanunu kullanarak kaçak yapılaşmanın önünü açtı Her yeni hükümetie gecekondulaşma arttı, şehirler varoşlaştı. 1984 yılında bu yana İstanbul'da gecekondulardan oluşan yeni semüer kuruldu. Gecekondu şehirleri kentsel dönüşümle ortadan kaldırmayı amaçlayan...