01 / 05 / 2024

gecekondulara tapu verilir mi

gecekondulara tapu verilir mi

6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Gecekondu tapu tahsis belgesi!

Gecekondu tapu tahsis belgesi alan kimselerin kendisinin veya eşinin oturduğu belediye ve mücavir alan sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya bir eve sahip bulunmaması gerekiyor...

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Devre tatillerde tapu verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir firmayla devremülk almak için anlaştığını söyleyen okuyucu, aradan 1 yıl geçmesine rağmen tapularını alamadıklarını belirtti. Okuyucu, tapularını almak için nasıl bir girişimde bulunmaları gerektiğini sordu.

Pendik Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na tapu cevabı!

xPartisinin grup toplantısında, Pendik Çınardere’deki gecekondulara tapu dağıtacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’na belediyeden cevap gecikmedi: Söz konusu gecekondular SHP döneminde inşa edildi. 

6 soruda tapuda vekaletname nasıl verilir?

Tapuda işlemler vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Tapu işlemleri için bir başka kimseye vekalet noterde veriliyor. Peki tapuda vekalet nasıl verilir?  Tapuda vekalet vermek için neler gerekli diyorsanız işte yanıtı...

4 soruda tapu harcı pişmanlık beyannamesi!

Eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. Peki tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Ortak tapuya kredi verilir mi?

Gayrimenkulün tapusu birden fazla kişi adına çeşitli paylaştırmalar hesaplanarak yapılıyor ve bu şekilde düzenlenen tapulara ortak tapu adı veriliyor. Peki, ortak tapuya kredi verilir mi?

Tapu devir vekaleti nasıl verilir?

Tapu devir işlemleri bir vekil aracılığı ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir vekaleti nasıl verilir? Tapu devir vekaleti için hangi belgeler gerekir? Ne kadar harç ödemesi yapılır?

Tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları!

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları nelerdir?

Tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Gayrimenkul alım satımlarında ödenen tapu harcının, daha az ödenebilmesi için satış bedelinden az beyan ediliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Vekaletle tapu işlemleri 2015!

Tapu devir işlemlerinde taraflar bir başkasını vekil tayin ederek işlemin yapılmasını sağlayabiliyor. Peki, tapu için vekalet nasıl ve nereden verilir? İşte vekaletle tapu işlemleri 2015...

Tapu vekaleti nasıl verilir?

Vekaletname, bir kişinin bir diğerini kendi adına hareket edebilmesi amacıyla yetkilendirdiği belge olarak karşımıza çıkıyor. Tapu da vekaletname ile devredilebiliyor. Peki, tapu vekaleti nasıl verilir?

Tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama!

Tapu harcının daha az ödenmesi için gerçek değeri beyan etmediğinizi düşünelim. Gerçek harcın tespitinden önce pişmanlık dilekçesi nasıl verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? İşte tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama...

gecekondulara tapu verilir mi Haberi

gecekondulara tapu verilir mi

Kentsel dönüşüm projelerine dayanak oluşturan ve 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Kanunla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları ise hayal oldu.

Dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından hayata geçirilen 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı daha sonraki hükümetler tarafından oy toplama aracına dönüştürüldü. Belediyeler kanunu kullanarak kaçak yapılaşmanın önünü açtı. Her yeni hükümetle gecekondulaşma arttı, şehirler varoşlaştı. 1984 yılında bu yana İstanbul'da gecekondulardan oluşan yeni semtler kuruldu. Gecekondu şehirleri kentsel dönüşümle ortadan kaldırmayı amaçlayan hükümet ise mevzuattı kaldırılıyor. Kanunun kaldırılması ise en çok 2B yasasından yararlanmayanları etkileyecek. Kaçak yapılarda yaşayanlar tapularını...