30 / 04 / 2024

gecekondulara tapu verilmesi

gecekondulara tapu verilmesi

Gecekondu, imar ve yapı kurallarına aykırı olarak genellikle toprak sahibinin bilgisi olmadan kamusal ve özel kişilerin toprakları üzerinde yapılardır. Peki, gecekonduya tapu alınabilir mi? Gecekonduya tapu nasıl alınır?

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Balıkesir Erdek'te tapu dolandırıcılığı!

Balıkesir Erdek'te gerçekleştirilen rüşvet operasyonu kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı. Gayrimenkul alım satımında tapu işlemlerine hız verilmesi karşılığında rüşvet alıp verdiği tespit edilen, aralarında tapu personelinin ve emlakçıların da yer aldığı 9 şüpheliyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Metin Feyzioğlu: Tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmeli!

Avukatlık mesleği için yapılanları ve planlananları anlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi kabul edildi!

Metruk binaların gerekirse yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi, tapu işlemlerinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Tapu Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifi kapsamında metruk binaların yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yetki verilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.

Pendik Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na tapu cevabı!

xPartisinin grup toplantısında, Pendik Çınardere’deki gecekondulara tapu dağıtacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’na belediyeden cevap gecikmedi: Söz konusu gecekondular SHP döneminde inşa edildi. 

Sarıyer'de 700 gecekonduya tapu kararı!

Sarıyer Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla Emirgan Mahallesi’ndeki 951 No’lu adada bulunan 700 gecekonduya tapu verilmesi kararlaştırıldı.

Tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları!

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları nelerdir?

Tapu tahsis belgesi tapu tescil davası!

Tapu tahsis belgesine dayalı açılan tapu iptali ve tescil davasına tahsise konu yerde düzenleme ortaklık payı kapsamında yapılacak indirimden sonra kalan alan üzerinden taşınmazın davacı adına tesciline karar verilmesi gerekiyor. İşte dava örneği..

Tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

Tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle tapu tahsis belgesi veriliyor. Peki, tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

Tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Kamuya ait arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara ıslah imar planları yapılıncaya kadar devletin güvence vermesi olarak nitelendirilen tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları!

Hazine, belediye, il özel idaresi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara devletin verdiği ön tapu belgesine tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları nelerdir?

gecekondulara tapu verilmesi Haberi

gecekondulara tapu verilmesi

Gecekonduya tapu nasıl alınır?

Gecekondu, imar ve yapı kurallarına aykırı olarak genellikle toprak sahibinin bilgisi olmadan kamusal ve özel kişilerin toprakları üzerinde, altyapı gereksinimleri hazırlanmadan çabuk ve ucuz bir biçimde yapılmış yapıları olarak tanımlanıyor. Peki, gecekonduya tapu alınabilir mi? Gecekonduya tapu nasıl alınır?


Gecekonduya tapu nasıl alınır?

2981 sayılı kanun gereğince tapu tahsis belgesi verilen gecekondular hakkında aşağıdaki uygulamalar yapılıyor:


a) (Değişik : 22/5/1986 - 3290/6 md.) Bu Kanun gereğince arsa tahsis edilecek kimselerin; kendisinin veya eşinin veya reşit olmayan çocuğunun oturduğu belediye ve mücavir alan sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya bir eve veya apartmanın bağımsız bir bölümüne veya bir bölümü iş yeri olarak kullanılan bir yapıya sahip bulunmaması gerekir.


b) (Değişik : 22/5/1986 - 3290/6 md.) Hazine, belediye, il özel idarelerine...