30 / 04 / 2024

gecekonduya tapu alınabilir mi

gecekonduya tapu alınabilir mi

Gecekondu, imar ve yapı kurallarına aykırı olarak genellikle toprak sahibinin bilgisi olmadan kamusal ve özel kişilerin toprakları üzerinde yapılardır. Peki, gecekonduya tapu alınabilir mi? Gecekonduya tapu nasıl alınır?

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

9.500 TL'ye hangi model ve marka telefon alınabilir? 

Milyonlarca gencin heyecanla beklediği vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasının detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm ayrıntıları açıkladı. Peki, 9.500 TL'ye hangi marka ve model telefon alınabilir? 

Çift Emekli Maaşı Alınabilir mi? Emekli vatandaşlar okusun

Çift Emekli Maaşı Alınabilir mi? Emekli vatandaşlar okusun Emekli vatandaşların son günlerde en çok merak ettiği konuların başında "Çift emekli ikramiyesi alınabilir mi?" sorusu geliyor. İşte yanıtı.

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Çift maaş almak isteyenler acil bakın! SGK resmen tek tek açıkladı: Hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi?

Çift maaş almak isteyen pek çok vatandaş, hem babasından hem de eşinden maaş alıp alamayacağını merak ediyor. Peki hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi? Hemen SGK'nın tek tek açıkladığı bu detaylara bakın...

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Dul ve yetim maaşında son dakika! Hem anneden hem babadan yetim aylığı alınabilir mi? Detaylarıyla açıklandı! 

'Ölen anne ve babamdan yetim maaşı alabilir miyim?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki hem anneden hem babadan yetim aylığı alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Önemli bir ilan: Kredi çeken herkesi ilgilendiren bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz! Artık e-Devlet üzerinden başvurarak kredi ödemelerinizi geri alabilirsiniz. Peki Hayat sigortası primleri geri alınabilir mi? Primler geri nasıl alınır?

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Birden fazla emekli maaşı alınabilir mi? Kimler birden fazla maaş alabiliyor? Hemen siz de bu şartlara bakın!

Birden fazla emekli maaşı alınabilir mi? Kimler birden fazla maaş alabiliyor? Hemen siz de bu şartlara bakın!

gecekonduya tapu alınabilir mi Haberi

gecekonduya tapu alınabilir mi

Gecekonduya tapu nasıl alınır?

Gecekondu, imar ve yapı kurallarına aykırı olarak genellikle toprak sahibinin bilgisi olmadan kamusal ve özel kişilerin toprakları üzerinde, altyapı gereksinimleri hazırlanmadan çabuk ve ucuz bir biçimde yapılmış yapıları olarak tanımlanıyor. Peki, gecekonduya tapu alınabilir mi? Gecekonduya tapu nasıl alınır?


Gecekonduya tapu nasıl alınır?

2981 sayılı kanun gereğince tapu tahsis belgesi verilen gecekondular hakkında aşağıdaki uygulamalar yapılıyor:


a) (Değişik : 22/5/1986 - 3290/6 md.) Bu Kanun gereğince arsa tahsis edilecek kimselerin; kendisinin veya eşinin veya reşit olmayan çocuğunun oturduğu belediye ve mücavir alan sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya bir eve veya apartmanın bağımsız bir bölümüne veya bir bölümü iş yeri olarak kullanılan bir yapıya sahip bulunmaması gerekir.


b) (Değişik : 22/5/1986 - 3290/6 md.) Hazine, belediye, il özel idarelerine...