08 / 05 / 2024

Geçici kapıcı

Geçici kapıcı

Kapıcıların hakları nelerdir? İşte 31 Aralık 1994 tarihinde 22158 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan Konut Kapıcıları Tüzüğü kapsamında bulunan apartman kapıcılarının hakları ve çalışma koşulları...

Emlak Konut GYO Cer İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Cer İstanbul kapsamında bulunan 384 Ada 7 Parsel A1, A2, A3, B, C ve Mescit Bloklar, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 30 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

İdealist Cadde'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (İdealist Cadde) kapsamında, 91 Ada 205 Parsel A, B ve C Bloklar ve Bu Bloklara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı, Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 1 Aralık tarihinde onaylandı. 

Devlet işçinin yanında! Geçici işçinin hakları nelerdir?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele döneminde iş yoğunluğunun fazlalaştığı süreçlerde "geçici iş ilişkisi" hem işgücü ihtiyacını karşıladı hem de maliyetlerin düşmesini sağladı...

Avrupark Hayat'ın kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Esenyurt Hoşdere 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (Avrupark Hayat) kapsamında 701 Ada 4 Parsel (A, B, C, D, E, F, H, L, J, K, L Bloklar) ve 702 Ada 3 Parsel ile bu Parsellere Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı

Avangart İstanbul'un kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Avangart İstanbul'un 7752 Ada 4 Parsel A1, A2, A3, B1, B2, C, D, G Bloklar ile Bu Bloklara Ait Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri ve Sözleşme Kapsamında Olan Ada Dışı İmar Yolları ve Bu Yollara Ait Altyapıların kısmi geçici kabulü yapıldı.

Emlak Konut GYO Avangart İstanbul'un kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Kağıthane Seyrantepe Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Avangart İstanbul), 7752 Ada 2 Parsel A, B, C Bloklar ile Bu Bloklara Ait Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Tual Adalar'ın kısmi geçici kabulü tamam!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Tual Adalar kapsamında, 12624 Ada 4 Parsel A, B, C Bloklar ile Bu Boklara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Martı GYO'nun 4. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Martı GYO'nun 01.04.2019-31.03.2020 Özel Hesap Dönemi,  4.Dönem Geçici Vergi Beyanname eki KAP'ta yayınlandı. 

Panora GYO 2019 yılı kurum geçici vergi beyanı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2019 yılı kurum geçici vergi beyanını KAP'ta yayınladı...

Körfez GYO 2019 yılı geçici vergi beyannamesi!

Körfez GYO'nun 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 dönemine ait Gelir Tablosu Geçici Vergi Beyannamesi Zincirlikuyu Vergi Dairesine sunulduğu KAP'ta yayınlandı.

Alarko GYO 2019 yılı geçici vergi beyannamesi!

Alarko GYO'nun 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 dönemine ait Gelir Tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi Büyük Mükellefler vergi dairesine sunulduğu KAP'ta açıklandı.

İdealist GYO 2019 yılı 4. dönem geçici vergi beyannamesi!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağlı bulunduğu Ümraniye Vergi Dairesi'ne verilen 2019 Yılı 4.Dönem Geçici Vergi Beyannamesi'ni KAP'ta yayınladı.

Kapıcının ücretinde çalışana da işverene de vergi yok!

Kapıcıların işverenleri olan apartman-site yöneticileri, her ay SGK’ya ‘prim ve hizmet belgesi’ veriyor Her bir belge için de aylık 43,70 lira damga vergisi ödüyor. (Yıllık 524,40 TL) Ancak ‘kolay işverenlik’ kapsamına geçen apartman yöneticileri yıllık 524,40 liralık damga vergisini ödemiyorlar...

Geçici kapıcı Haberi

Geçici kapıcı

Kapıcıların hakları nelerdir?

Kapıcıların hakları sahip olduğu haklar ve çalışma koşulları ile ilgili yasal hükümler 31 Aralık 1994 tarihinde 22158 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut Kapıcıları Tüzüğü kapsamında açıklanıyor.


Apartman kapıcılarının hakları ve çalışma koşulları..

Hizmet sözleşmesi

Madde 5 - Kapıcı ile yapılan hizmet sözleşmesinde:

İşverenin adı ve adresi,

Kapıcının kimliği,

İşyerinin adresi,

Kapıcının işe başlama tarihi,

Kapıcının yapacağı işler,

Ücret ödeme şekli ve zamanı,

İş süresi ve ara dinlenmesi,

Varsa özel hükümler,

Düzenleme tarihi ve tarafların imzası,

hususlarının bulunması gerekir.


Yazılı hizmet sözleşmesi yapılmaması halinde, kapıcıya işvereni ve yöneticinin kimliğini gösteren, çalışma koşullarını ve görevlerini belirten imzalı bir belge verilir.


İş süresi ve ara dinlenmesi

Madde 6 - Kapıcıların iş süresi haftada en çok 45 saattir. İş süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır.


Ara dinlenmesi, işin niteliğine göre en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi yarım saatten az...