07 / 05 / 2024

geçiş garantisi

geçiş garantisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

45 bin araç geçiş garantisi verilmişti! 1915 Çanakkale Köprüsü'nden kaç araba geçti?

45 bin araç garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprüden paylaştığı fotoğrafla birlikte yeni yapılan Çanakkale Köprüsü’nden araç geçiş sayısını paylaştı.

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Osmangazi Köprüsü’nde geçiş garantisi yıllık hesaplanacak!

Bayram tatilinde ortalama günlük 95 bin araç geçişiyle teknik olarak garanti rakamının iki katına ulaşıldı ancak hesap günlük değil yıllık 14.6 milyon geçiş üzerinden yapılacak.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün borç üstlenim garantisi genişledi!

Hazine, İzmit Körfez Geçişi projesi için “borç üstlenim” garantisini genişletti. 2 milyar dolarlık garanti tutar 4 milyar 956 milyon dolara yükseltildi. Bu artırımla Hazine projenin yatırımının yüzde 78.5’ine garanti vermiş oldu.

İzmit Körfez Geçişi projesi için borç üstlenim garantisi genişletildi!

Hazine, İzmit Körfez Geçişi projesi için “borç üstlenim” garantisini genişletti. 2 milyar dolarlık garanti tutarı 4 milyar 956 milyon dolara yükseltildi. Bu artırımla Hazine projenin yatırımının yüzde 78.5’ine garanti verdi

İzmit Körfez Geçiş projesinin borç üstlenim garantisi genişletildi!

Hazine, İzmit Körfez Geçişi projesi için “borç üstlenim” garantisini genişletti. 2 milyar dolarlık garanti tutarı 4 milyar 956 milyon dolara yükseltildi. Bu artırımla Hazine projenin yatırımının yüzde 78.5’ine garanti verdi.

Gaziantep'te otoban geçiş ücretleri kaldırıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir içi trafiği rahatlatmak için otobanda giriş ücretlerini kaldırdıklarını, trafikte yüzde 30 rahatlama olduğunu açıkladı.Gaziantep çevresindeki otobanlardan ücretsiz geçiş mümkün oldu...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmesi gerekiyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu? Kat mülkiyetine geçilmezse ceza kesiliyor mu?

Avrasya Tüneli geçiş ücreti: 4 Dolar+ KDV!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı.Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar şimdiki kurlarla 10.5 liraya denk geliyor.

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti 4 dolar artı KDV!

Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ulaştırma Bakanı Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar bugünkü kurla 10.5 liraya denk geliyor

geçiş garantisi Haberi

geçiş garantisi

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü, ilk hafta açılış nedeniyle ücretsiz olmuştu. Köprü geçiş ücreti ise 200 TL olarak açıklandı. Günlük 45 bin araç garantisi ve araç başına 17,7 euro garanti ücretle yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde günlük zarar açıklandı.

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden ücretsiz olduğu haftada kaç aracın geçtiğini duyurarak, kabaca bir hesap yaptı.

"Köprü gerçekleri ve bakanlık açıklaması" başlıklı bir yazı kaleme alan Kahveci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na açıklama yolladı. Açıklamaya göre; açılış nedeniyle ücretsiz olan ilk haftada 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük ücretsiz araç geçiş sayısı hafta içi 20 bin, hafta sonu ise 40 bine yaklaştı. 

Kahveci, bedava olduğu tarihlerde bile köprünün günlük 45 bin araç geçiş garanti sayısına ulaşamadığına dikkati çekti. Kahveci, Bakan...