03 / 05 / 2024

Geçit hakkı tesisi davası dilekçesi örneği

Geçit hakkı tesisi davası dilekçesi örneği

Taşınma mal sahipleri, genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmuyorsa; tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Bunun için geçit hakkı tesisi davası dilekçesi ile dava açılabiliyor..

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

İmar yönetmeliğinde geçit hakkı!

Geçit nedir? İmar yönetmeliğinde geçit hakkı kimlere tanınıyor? İşte Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümler..

İzmit Tren Garı üst geçit çalışmaları durduruldu mu?

İzmit Tren Garı’nda bir süre önce başlanan üst geçit çalışmaları durduruldu. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada üst geçit çalışmalarının kaynak yetersizliğinden dolayı yarım kaldığı belirtildi.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi yarın!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “ustalık eserim” diye nitelendirdiği Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi yarın ihaleye çıkıyor. 6 metro hattının ihaleleri de 2 ay içinde yapılacak.

Antakya-İskenderun yoluna üst geçit geliyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce yapımı süren Antakya-İskenderun yolu 2. km'sindeki üst geçit tamamlanmak üzere. Üst geçidin çift asansörlü olduğu ve oldukça modern bir görüntü içerdiği gözleniyor.

Ankara Hurdacılar Kavşağı'na U dönüşü üst geçit köprüsü geliyor!

ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Yolu ve Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği noktada bulunan Hurdacılar Sitesi Kavşağı'na yapılan ve yeni bir bağlantı noktası olan Hurdacılar Sitesi 'U' dönüş üst geçit köprüsü hızla ilerliyor.

Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit ihalesi 11 Temmuz'da!

Haliç – Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit İnşaatı ihalesi 11 Temmuz Pazartesi günü saat 10:00 'da gerçekleşecek.

Batman Turgut Özal Bulvarı’na 2 yeni üst geçit!

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, "Turgut Özal Bulvarı’nda iki üst geçit yapmayı planlıyoruz. Konu ile ilgili olarak da Ankara’da görüştüğümüz bazı mimarlar var " açıklamasında bulundu.

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapılara geçit yok!

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde kaçak yapılaşmanın ve projeye aykırı ilerleyen yapıların önüne geçerek, kaçak yapılara geçit vermiyor.

Adapazarı 1. Geçit bölgesindeki dönüşümde sona gelindi!

Kısa süre önce atıl durumda bulunan geçit bekçisi eski kulübesinde dönüşüm çalışması başlatan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu yapının Büyükşehir İletişim Merkezi olarak Sakaryalıların kullanımlarına sunulacağını açıklamıştı.

Burdurlu muhtardan alt geçit talebi!

Burdur’da 14 yıl önce yapılan üst geçidin vatandaş tarafından kullanılmadığını söyleyen Muhtar Adnan Altınkurt, "Üst geçit kullanılmadığı için birçok kaza oluyor. Bunları önlemek için alt geçidi bir an önce tamamlamalıyız" dedi.

Batman Şevket Başak kavşağına köprülü geçit yapılıyor!

Şehir içi trafiğini kolaylaştıracak olan Şevket Başak kavşağındaki ‘köprülü geçit’te çalışmalar hızlandırıldı. Yapımı üstlenen firma, Derya Park ve Esenkent siteleri arasında başlattığı kazı çalışmalarını geceli-gündüzlü sürdürüyor.

Haliç Tüp Geçit Projesi'nin bağlantı yolları belirlendi!

Unkapanı ile Kasımpaşa’yı birbirine bağlayacak olan Haliç Tüp Geçit Projesi’nde güzergâh ve bağlantı yolları belirlendi. İki yılda tamamlanması planlanan geçit için 100 milyon TL harcanacak

Geçit hakkı tesisi davası dilekçesi örneği Haberi

Geçit hakkı tesisi davası dilekçesi örneği

Geçit hakkı tesisi davası dilekçesi!

Taşınma mal sahipleri, genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmuyorsa; tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor.


Davada, geçit ihtiyacının sebebi, taşınmazın niteliği ile ihtiyacın nasıl ve hangi araçlarla karşılanacağı davacının subjektif arzularına göre değil, objektif esaslara uygun olarak belirleniyor.


Geçit hakkı tesisi için Asliye Hukuk Mahkemesinde bir dilekçe ile dava açılabiliyor. Peki, geçit hakkı tesisi davası dilekçesi nasıl yazılır?


Geçit hakkı tesisi davası dilekçesi örneği:


......... ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ’NE



DAVACILAR : Adı ve Soyadı, Adı ve Soyadı, Adı ve Soyadı

(T.C. Kimlik Numaraları)

VEKİLİ : Avukat Adı ve Soyadı

Adres, Tel:


DAVALILAR :

1-Adı ve Soyadı, Adres

2-Adı ve Soyadı, Adres

DAVA KONUSU : Geçit hakkı tesisi

DAVA DEĞERİ : … Türk Lirasıdır.


AÇIKLAMALAR