05 / 05 / 2024

geçmiş emlak vergisi ödeme

geçmiş emlak vergisi ödeme

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki özelgede yer alan esaslara göre eski emlak vergisi borcunu kim öder? İşte yanıtı...

Emlak vergisi borçları silinecek mi? Emlak vergisine af mı geldi? İşte emlak vergisinde son dakika gelişmesi!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında detayları açıklamasının ardından, vatandaşlar emlak vergisi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi borcu olan vatandaşın borçları silindi mi, emlak ve

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyet uygulamasından faydalanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, eşi çalışan emekli emlak vergisi öder mi?

Bir tane evi olan emlak vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödemeleri devam ederken, vergi ödemelerinden kimlerin muaf olduğu merak ediliyor. Peki, bir tane evi olan emlak vergisi öder mi? Muafiyet için hangi şartlar aranıyor?

Arabası olan emekli emlak vergisi öder mi?

Tek evi olan emekliler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, arabası olan emekli emlak vergisi öder mi? Araba sahibi olmak muafiyet durumunu engeller mi?

İki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

Ev hanımları emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. Peki, iki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi? Emlak vergisi muafiyet koşulları neler?

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir?

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi durumunda mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Günü geçmiş vergi borcu hangi bankalara ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Arsası olan emlak vergisi öder mi?

Arsası olan bir kişinin emlak vergisi ödenip ödemeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki arsası olan emlak vergisi öder mi?

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık eve emlak vergisi ödenip ödenmeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti!

Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belli şartlarda emlak vergisinden muaflar. Torba yasada ise geçmiş borçlara yapılandırma fırsatı sunuldu. Peki kimler emlak vergisinden muaf? İşte 6 soruda 2020 emlak vergisi muafiyeti...

Sıfır oranlı emlak vergisi arsalarda da geçerli mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda emekliler için önemli bir tasarruf sağlıyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisi sadece evlerde mi geçerli? Arsa sahipleri sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabilir mi?

geçmiş emlak vergisi ödeme Haberi

geçmiş emlak vergisi ödeme

Eski emlak vergisi borcunu kim öder?

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki B.07.1.GİB.4.35.17.02-175.01[30-2012/1]-759 sayılı özelge gereğince satışın  yapıldığı yıl ile geçmiş yıllara ait ödenmemiş emlak vergisinin ödenmesinden alıcı ve satıcılar müteselsilen (birlikte) sorumlu oluyor.


14/08/2012

B.07.1.GİB.4.35.17.02-175.01[30-2012/1]-759


İlgide kayıtlı özelge talep formunda, İlimiz ... sok. No:... Alsancak adresindeki meskeni, 14/10/2011 tarihinde satın aldığınız ve  ... Belediye Başkanlığına değişiklik bildirimi verdiğiniz, ancak taşınmazın önceki sahipleri tarafından işyeri olarak kiraya verilmesine rağmen verginin meskene ait değerler üzerinden ödenmesi nedeniyle emlak vergisi fark tahakkuku yapıldığı ve tarafınızdan ödenmesinin talep edildiği belirtilerek konu hakkında Başkanlığımız görüşü sorulmaktadır.

            

Konuya ilişkin olarak ... Belediye Başkanlığının  ... tarihli ve ... sayılı yazısı ekinde alınan ve tarafınıza hitaben düzenlenen ... tarih ve...